Twee meisjes doen een proefje

Wetenschap & Technologie in het Museon

Het Museon vindt het belangrijk dat kinderen zich vanaf jonge leeftijd thuis voelen in de technische wereld en een nieuwsgierige en onderzoekende houding ontwikkelen. Wetenschap en technologie (W&T) komen daarom op allerlei plekken en gelegenheden in het Museon aan bod.

Wetenschap- en Technologie-onderwijs (W&T-onderwijs) stimuleert leerlingen nieuwsgierig te zijn, creatieve oplossingen te bedenken en kritisch naar de wereld om hen heen te kijken. Daarom biedt het Museon een "W&T-menu" voor het primair onderwijs. Dit is een serie van lessen die als pakket aangevraagd worden. Het pakket bestaat uit vijftien lessen waaruit de school een keuze kan maken. Daarvan vinden veertien lessen plaats in het Museon en één bij samenwerkingspartner Beeld en Geluid Den Haag. Al deze lessen maken gebruik van onderzoekend en ontwerpend leren en van museale collectie om zo de leerlingen te enthousiasmeren voor uiteenlopende onderwerpen.

Deze lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Voordeel van het menu is dat je voor alle groepen tegelijk inhoud geeft aan het onderdeel W&T. Als Haagse school kun je dit menu boeken voor maar € 7,00 per leerling inclusief busvervoer! Wil je met eigen vervoer komen, dan betaal je € 5,00 per leerling/begeleider. Scholen buiten Den Haag kunnen dit menu boeken voor € 5,00 per leerling exclusief busvervoer. Voor een losse les gelden de lestarieven.

Kijk hier voor de W&T lessen

First Lego League

Doe mee met de klas! Een eigen Lego-robot ontwerpen, bouwen en programmeren? Dankzij de programma’s van First Lego League is het mogelijk om deze spannende technische uitdagingen te integreren in lesprogramma’s.

Ieder jaar is er een nieuw thema met allerlei uitdagingen. De Stichting Techniekpromotie maakt de programma’s beschikbaar voor scholen in Nederland. Het Museon is vanaf dit schooljaar partner voor de regio Haaglanden. De regiofinale vindt plaats op 16 januari 2021 tijdens het Haags Technologie Festival.

FIRST LEGO League daagt je komend schooljaar uit om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie! Er zijn twee leeftijdscategorieën: Junior First LEGO League (6 tot 9 jaar) en First LEGO League (9-14 jaar).
Meer informatie over de Lego League

W & T lessen


Groep 1+2:
Ollie gelooft haar oren niet! 
De PoepZOO

Groep 3:
Bouw mee met Raaf 
Steengoed, keigaaf!

Groep 4:
Ik zie, ik zie
Elektriciteit voor beginners

Groep 5:
Help?! Straling! 
Magnetisme: aantrekken of afstoten
Opgezette dieren

Groep 6:
Weer en klimaat
Duurzaam bouwen

Groep 7:
Groene woestijn

Groep 7+8:
Als muziek in je oren

Groep 8:
Misdaad in het Museon
Baas in eigen bubbel

Naar boven