Twee meisjes doen een proefje

W&T-menu

Wetenschap & Technologie in het Museon

Wetenschap- en Technologie-onderwijs (W&T-onderwijs) stimuleert leerlingen nieuwsgierig te zijn, creatieve oplossingen te bedenken en kritisch naar de wereld om hen heen te kijken! Het W&T-menu is een serie van zeven lessen die als pakket aangevraagd worden. Voor ieder jaar van de basisschool is er een les, voor groep 1 & 2 is er een gezamenlijke les.

Deze lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Als Haagse school kunt u dit menu boeken voor maar € 5,00 per leerling inclusief busvervoer! Wilt u met eigen vervoer komen, dan betaalt u € 2,50 per leerling/begeleider.

Groep 1+2 - PoepZOO!
Groep 3     - Steengoed, keigaaf!
Groep 4     - Elektriciteit voor beginners
Groep 5     - Magnetisme: aantrekken of afstoten
Groep 6     - Weer en klimaat
Groep 7     - Groene woestijn
Groep 8     - Misdaad in het Museon  

Onderzoekend en ontwerpend leren staat centraal bij het aanleren van een probleemoplossende houding. Vanuit eigen vragen en interesses ontwikkelen leerlingen hun kennis en vaardigheden om zo al lerend  antwoorden te vinden. Vanaf 2020 is W&T-onderwijs verplicht onderdeel van de lesstof op basisscholen. Het Museon draagt bij aan het stimuleren van W&T door een nieuwe reeks lessen in dit kader aan te bieden. Al deze lessen maken gebruik van onderzoekend en ontwerpend leren en van museale collectie om zo de leerlingen te enthousiasmeren voor uiteenlopende onderwerpen.

Naar boven