Twee meisjes doen een proefje

W&T-menu

Wetenschap & Technologie in het Museon

Wetenschap- en Technologie-onderwijs (W&T-onderwijs) stimuleert leerlingen nieuwsgierig te zijn, creatieve oplossingen te bedenken en kritisch naar de wereld om hen heen te kijken! Daarom biedt het Museon een W&T-menu. Dit is een serie van lessen die als pakket aangevraagd worden. Het bestaat uit vijftien lessen waaruit de school een keuze kan maken. Daarvan vinden veertien lessen plaats in het Museon en één bij samenwerkingspartner Beeld en Geluid Den Haag

Deze lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Voordeel van het menu is dat u voor alle groepen tegelijk inhoud geeft aan het onderdeel W&T. Als Haagse school kunt u dit menu boeken voor maar € 7,00 per leerling inclusief busvervoer! Wilt u met eigen vervoer komen, dan betaalt u € 5,00 per leerling/begeleider. Scholen buiten Den Haag kunnen dit menu boeken voor € 5,00 per leerling exclusief busvervoer. Voor een losse les betaalt u het voor u geldende lestarief. 

Groep 1+2
Ollie gelooft haar oren niet! 
De PoepZOO

Groep 3
Bouw mee met Raaf 
Steengoed, keigaaf!

Groep 4
Ik zie, ik zie
Elektriciteit voor beginners

Groep 5
Help?! Straling! 
Magnetisme: aantrekken of afstoten
Opgezette dieren

Groep 6
Weer en klimaat
Duurzaam bouwen

Groep 7
Groene woestijn

Groep 7+8
Als muziek in je oren

Groep 8
Misdaad in het Museon
Baas in eigen bubbel

Onderzoekend en ontwerpend leren staat centraal bij het aanleren van een probleemoplossende houding. Vanuit eigen vragen en interesses ontwikkelen leerlingen hun kennis en vaardigheden om zo al lerend  antwoorden te vinden. Vanaf 2020 is W&T-onderwijs verplicht onderdeel van de lesstof op basisscholen. Het Museon draagt bij aan het stimuleren van W&T door een nieuwe reeks lessen in dit kader aan te bieden. Al deze lessen maken gebruik van onderzoekend en ontwerpend leren en van museale collectie om zo de leerlingen te enthousiasmeren voor uiteenlopende onderwerpen.

Naar boven