In de tentoonstelling One Planet
?
In de tentoonstelling One Planet

Tentoonstelling | Themazaal

One Planet

Held op jouw planeet

Onze permanente tentoonstelling gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en over hoe we op deze planeet samen kunnen leven.

Als uitgangspunt voor de tentoonstelling One Planet hebben we Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) genomen, de zeventien doelen die de Verenigde Naties vóór 2030 willen bereiken om van de aarde een betere plek te maken. In zeventien tentoonstellingsonderdelen belichten we aan de hand van interactie, collectie, beeld en tekst steeds een aspect van zo’n duurzaam ontwikkelingsdoel.

Zet in de in de tentoonstelling bijvoorbeeld nieuwe eiwitbronnen op je menu. Vergelijk je eigen leven met dat van iemand elders op de wereld. Zorg voor schoon drinkwater. Kijk of je iemand kunt vinden met dezelfde huidskleur als jij. Kom in actie voor een bedreigd dier. Of help mee het koraalrif te redden.

Strippenkaart

Vergeet vooral niet om aan het begin van de tentoonstelling een strippenkaart te pakken. Op deze kaart vind je zeventien prikkelende stellingen, waarover je bij elk tentoonstellingsonderdeel je mening kunt geven. Aan het einde van je bezoek aan One Planet kun je je antwoorden laten analyseren. Zo ontdek je wat voor type wereldburger jij bent.

Video's over de tentoonstelling One Planet

Ons One Planet tv-spotje

Ons One Planet tv-spotje

One-Planet-reporter Florelisse

Planet-reporter Florelisse bezocht One Planet en vertelt hier wat zij het leukst vond:

Planet-reporter Florelisse bezocht One Planet. In een filmpje vertelt ze wat zij het leukst vond

Naar boven