In de vaste tentoonstelling van het Museon
?
In de vaste tentoonstelling van het Museon

Schoolreizen

Een schoolreis naar het Museon moet je doen!

Op zoek naar een leuk en leerzaam dagje uit? In het Museon & Omniversum valt altijd wat te beleven en te ontdekken. Combineer een bezoek aan het Museon met een bezoek aan het naastgelegen grootbeeld-filmtheater Omniversum en profiteer van een aantrekkelijk tarief.

Gemiddeld duurt een bezoek aan de tentoonstelling(en) aan de hand van een tour zo’n 2 uur, als je het combineert met een film ca. 2,5 uur. Als je ook een museumles erbij boekt, moet je ca. 4-5 uur rekenen.

Openingstijden

Het Museon is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Na overleg kun je een schoolreisje eerder laten beginnen. In de schoolvakanties (alle regio’s) is het Museon ook op maandag geopend.
 

Toegangsprijzen 2022 (Museon | Omniversum)

Museumbezoek (incl. educatieve tour + museumles of film
ca, 2,5 uur verblijf
PO en VO € 6,50 p.p.

Museumbezoek (incl. educatieve tour) + museumles + film
ca. 4-5 uur verblijf
PO en VO € 9,00 p.p.

Toegangsprijzen 2021

Scholen uit Den Haag:
PO en VO € 3,25 per leerling/begeleider

Scholen buiten Den Haag:
PO € 6,75 en VO € 7,75 per leerling/begeleider

Combinatie met Omniversum:
PO: € 11,00 / VO: € 12,50

Eén begeleider op 20 leerlingen heeft gratis toegang.

Combi Museon & Omniversum

Wist je dat het Museon en Omniversum buren van elkaar zijn? We bundelen regelmatig onze krachten. Zo maak je je bezoek helemaal compleet!

Kies voor een van de voordelige combinatiepakketten om er een dagvullend, leerzaam schooluitje van te maken. Naast deze combipakketten zijn er ook andere combi’s mogelijk met films bij Omniversum in combinatie met museumlessen bij ons. Neem voor meer informatie of reserveringen contact op via educatie@museon.nl of bel naar 070 – 3381 463.

Combinatiepakket Music!

Met het combinatiepakket Music! ontdek je op een speelse manier hoe muziek ons met elkaar verbindt of soms ook scheidt, hoe muziek zorgt voor ontspanning, helpt om gevoelens te uiten, de wereld kan veranderen of natuurlijk gewoon leuk is. In Omniversum swing je mee tijdens een muzikale reis door de geschiedenis van de Amerikaanse muziek bij de grootbeeldfilm America’s Music. Vervolgens ga je in het Museon zelf aan de slag bij de fantasievolle tentoonstelling Music! - van Beethoven tot Beyoncé.

Combinatiepakket Antarctica

Hoewel Antarctica en de Zuidelijke Oceaan ver van ons verwijderd zijn, spelen ze een cruciale rol voor de hele planeet. BBC Earth neemt je mee in de grootbeeldfilm Antarctica mee naar dit mysterieuze continent. Leer vervolgens bij de tentoonstelling One Planet in het Museon over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen en ontdek hoe je zelf kunt helpen.

Combinatieprijzen voor scholen

Entree Museon & film Omniversum:
PO € 11,00 / VO € 12,50

Schooltoer

Kent u al de "Schooltoer"? Met de Schooltoer van NS, GVB en CJP reizen docenten en leerlingen uit het VO (mits aangesloten bij de CJP Cultuurkaart) in de daluren voor € 8,00 per leerling in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus.

Meer informatie over Schooltoer

Naar boven