Schoolklas op weg naar een les in het Museon
?
Schoolklas op weg naar een les in het Museon

Educatie voor het primair onderwijs

Ontdek ons educatieve programma!

Corona:

Het Museon volgt de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse Museumvereniging omtrent COVID-19. Dit betekent dat sommige museumlessen zijn aangepast. Wanneer de richtlijnen veranderen, zullen wij hier in mee gaan. Je ontvangt vooraf duidelijke informatie over de aanpassingen en het actuele protocol.

In het kader van onderwijsactiviteiten geldt een uitzondering op de coronatoegangsbewijsplicht voor leerlingen en onderwijspersoneel voor de beoefening van kunst- en cultuur. Dit betekent dat bij schoolbezoeken aan musea geen coronatoegangsbewijzen (CTB) nodig zijn voor leerlingen en het onderwijspersoneel. Ouders en/of andere begeleiders hebben wél een CTB nodig en moeten deze bij de kassa tonen.

Direct naar ons aanbod 2021-2022

Museon-Omniversum heeft voor alle groepen uit het primair onderwijs educatief aanbod in de vorm van museumlessen, bakfietslessen, w&t-menu, educatieve tours en Digital Domefilms. Combineer een museumles of tour met een spectaculaire film in de Digital Dome voor een onvergetelijke ervaring! Reserveer direct of neem contact op met educatie@museon.nl voor meer informatie.

Elke museumles duurt 75 minuten en is geschikt voor een klas van maximaal 32 leerlingen. Voor elke museumles wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de collectie, de themazalen en de overige tentoonstellingen van Museon-Omniversum. In principe worden de museumlessen op standaardtijden gegeven. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan worden afgeweken. 

Wetenschap & Technologie

Het "W&T-menu" is een serie van zeven lessen die als pakket aangevraagd kunnen worden. Voor ieder jaar van de basisschool is er een les, voor groep 1 & 2 is er een gezamenlijke les.
Lees meer over het W&T-menu.

.

Naar boven