Persberichten

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

One Planet is de centrale expositie van het Museon, die aan de hand van zeventien op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties gebaseerde opstellingen laat zien dat er inspirerende oplossingen zijn voor de belangrijkste uitdagingen van deze tijd, zoals een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. De Verenigde Naties hebben het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

Voor meer inhoudelijke informatie over de programmering van het Museon kunt u contact opnemen met  communicatiemanager Rob de Winter, telefoon 0610905384 / e-mail rdwinter@museon.nl.

11 jan 2022

Iris van den Akker commercieel directeur Museon-Omniversum

Iris van den Akker is benoemd tot commercieel directeur van het net gefuseerde Museon-Omniversum. Iris start 1 maart 2022 in deze nieuwe rol en vormt daarmee samen met algemeen directeur Peter de Haan de directie van Museon-Omniversum. Eind april presenteert de nieuwe organisatie One Planet, hét impact center voor een duurzame toekomst.

Van bankwezen tot culturele sector

Iris van den Akker heeft twintig jaar ervaring in de financiële en zakelijke adviesmarkt. Ze werkte in verschillende functies bij ABN AMRO Bank NV, waarvan de meest recente als Commercieel Directeur Zakelijke Klanten. In 2020 gooide ze het roer om en besloot ze haar brede financiële en bedrijfseconomische kennis en ervaring in te zetten binnen de culturele sector. Dit deed ze onder meer als zakelijk manager voor het Prinses Christina Concours, maar ook als vrijwilliger bij het kostuumatelier van Het Nationale Theater. Door het aanbrengen van structurele veranderingen zal Iris Museon-Omniversum naar de volgende fase van duurzame groei en ontwikkeling leiden.

Gedreven om te inspireren

Iris van den Akker over haar nieuwe functie als commercieel directeur:
“Deze innoverende rol maakt mij waanzinnig enthousiast, evenals de veelzijdigheid aan mogelijkheden van Museon-Omniversum. Ik kan niet wachten om samen met Peter en andere collega’s de scholieren, gezinnen, bedrijven en partners te inspireren verder te verduurzamen!” Dit staat geheel in het teken van de nieuwe kernbelofte van Museon-Omniversum.

Zakelijk expert met cultuurhart

Directeur Peter de Haan heeft er alle vertrouwen in dat Iris met haar aanzienlijke zakelijke expertise en affiniteit met cultuur van grote waarde zal zijn voor Museon-Omniversum. En deze vernieuwde publieksinstelling stevig weet te positioneren. Zowel strategisch als financieel. “Met de aanstelling van Iris van den Akker halen we de kennis en ervaring in huis die we nu nodig hebben. De recente fusie van Museon en Omniversum betekent een nieuwe organisatie, business development en nieuwe verdienmodellen. Ik ben erg blij met de benoeming van Iris en kijk uit naar onze samenwerking”, aldus Peter de Haan.

E I N D E   P E R S B E R I C H T


---------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Neem voor meer informatie contact op met Inge van Rooij, Hoofd Marketing & Communicatie van Museon-Omniversum. Bel 06 302 353 70 of mail naar ivrooij@museon-omniversum.nl.

Bekijk bericht

19 nov 2021

Sloveense ambassade schenkt Museon unieke bijenkast

Op 20 mei 2021 vieren Nederland, Slovenië en de rest van de wereld voor de vierde keer Wereldbijendag.
De Algemene Vergadering van de VN heeft op 20 december 2017 op initiatief van Slovenië de Wereldbijendag uitgeroepen, ter nagedachtenis aan de Sloveense pionier van de bijenteelt Anton Janša, die op 20 mei 1734 werd geboren.

Bekijk bericht

20 sep 2021

Feestelijke start herfstvakantie met nieuw DiscoverLab in Museon

In het Haagse Museon kun je in de herfstvakantie aan de slag met inspirerende tentoonstellingen en activiteiten voor het familiepubliek. Het nieuwe DiscoverLab neemt je mee met experimenten in de fascinerende wereld van Wetenschap & Technology. Je kunt hier op een interactieve manier alles te weten komen over warmte, licht, elektronische schakelingen, experimenten met geleidende materialen en bijvoorbeeld het verschil uittesten in energiegebruik tussen diverse soorten lampen.

Bekijk bericht

5 jun 2021

We zijn weer open!

Vanaf 5 juni opent het Museon de deuren en is 'MUSIC! – van Beethoven tot Beyoncé' weer te beleven. Deze fantasievolle tentoonstelling nodigt uit om samen naar muziek te luisteren, muziek te maken en muziek te ervaren.

Bekijk bericht

31 mrt 2021

Hague Talks, live stream op 31 maart

Op 31 maart is het de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit. HagueTalks nodigt je uit om deze dag te vieren en stil te staan bij de uitdagingen waar transgender personen over de hele wereld mee te maken hebben.

Bekijk bericht

17 sep 2020

Just Peace Month

Jaarlijks openen vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren voor het publiek.

Bekijk bericht

29 mei 2020

Het Museon is vanaf 1 juni weer open

Ook het Museon gaat op 1 juni weer open, we hebben hard gewerkt zodat het bezoek straks voor iedereen leuk én veilig is. Daarom houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging.

Bekijk bericht

7 mei 2020

Aangrijpende Museon-tentoonstelling ‘Getekend’ online verder

Door de maatregelen rond het coronavirus is ook het Museon tijdelijk gesloten. Om die reden maakt het museum de tentoonstelling ‘Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting’ online toegankelijk. Wekelijks komen nieuwe tekeningen en voorwerpen beschikbaar op de website van het Museon en kun je luisteren naar de bijbehorende verhalen.

Bekijk bericht

11 jul 2019

Aanraken mag

Vanaf deze maand staan er voor blinden en slechtzienden geregeld rondleidingen door het museumdepot van het Museon op het programma.

Bekijk bericht

11 apr 2019

Girlsday in Museon

Vandaag gaan de meisjes van groep 7 en 8 van de basisscholen John F. Kennedyschool & SBO Merlijn uit Den Haag aan de slag met techniek en recycle materiaal.

Bekijk bericht

28 mrt 2019

Kinderklimaattop in Museon

Op vrijdag 29 maart 2019 komen 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland in actie voor het klimaat tijdens de Kinderklimaattop in het Museon in Den Haag.

Bekijk bericht

7 mrt 2019

Tambú-trommels uit Curaçao live in Museon

Op zaterdagmiddag 9 maart vindt er in het Haagse Museon een uniek optreden plaats van de band Pilánan di Ambiente. Ter gelegenheid van een nieuwe vitrine-opstelling presenteert de band ter plekke het hiervoor speciaal geschreven lied ‘Oh Tambu’ van Rincho X. De nieuwe vitrine, het bewuste lied en de rest van het programma gaan over de tambú: een muziek- en dansvorm die in de zeventiende eeuw op de plantages van Curaçao is ontstaan.

Bekijk bericht

20 feb 2019

Masters of Photograpy

Vanaf 23-2-2019 is in het Haagse Museumkwartier National Geographic Masters of Photograpy te zien: een buitenexpositie met monumentale beelden van bekende fotografen.

Bekijk bericht

1 feb 2019

Scholierenspijbelactie

Op 7 februari kunnen scholieren de Klimaatstudio gratis bezoeken. Programmamanager Diederik Veerman licht dan als gespreksleider en deskundige de klimaatproblematiek toe en inspireert scholieren met deze tentoonstelling.

Bekijk bericht

7 nov 2018

Museon rolt duurzaamheidsprogramma verder uit met groen dak

Op zaterdag 17 november 2018 wordt in het Museon in Den Haag het vernieuwde dak van het museum opgeleverd in aanwezigheid van Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie. Hiermee zet het Green Key gecertificeerde museum een nieuwe stap in de richting van een nog duurzamere exploitatie.

Bekijk bericht

1 okt 2018

Lancering Just Peace App

Op 23 september wordt in het Museon de Internationale Open Dag geopend met de presentatie van de Just Peace App door Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, Kenniseconomie, Internationaal.

Bekijk bericht
Naar boven