31 jan 2020

Aangepast aan mensen met een visuele beperking

Hoe kun je een tentoonstelling zo ontwerpen dat hij ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden en dat de aanpassingen die je voor deze groep doet ook toegevoegde waarde hebben voor mensen zonder visuele beperking? Met deze vraag is het Museon afgelopen maanden aan de slag gegaan.

30 jan 2020

Museon partner in ESA-project

Het Museon is partner in een project van het European Space Agency. Het heeft als doel de klimaatinformatie die via satellieten is verzameld voor een breed publiek toegankelijk te maken.

16 mei 2019

Missing Chapter

We horen het iedere dag: kinderen zijn de toekomst. Maar wat betekent dat eigenlijk voor wat ons nu te doen staat?

28 mrt 2019

Kinderklimaattop in Museon

Op vrijdag 29 maart 2019 komen 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland in actie voor het klimaat tijdens de Kinderklimaattop in het Museon in Den Haag.

20 feb 2019

Masters of Photograpy

Vanaf 23-2-2019 is in het Haagse Museumkwartier National Geographic Masters of Photograpy te zien: een buitenexpositie met monumentale beelden van bekende fotografen.

15 okt 2018

Museon tweede bij RAAK Stimuleringsprijs

Het Museon is tweede geworden bij de Raak Stimuleringsprijs, in 2016 door Oogfonds, Stichting Dedicon en het Van Abbemuseum in het leven geroepen om musea te inspireren een programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking.

11 okt 2018

Peter de Haan nieuwe directeur Museon

Op voordracht van de Raad van Toezicht wordt Peter de Haan per 1 januari 2019 directeur van het Museon in Den Haag. Hij volgt daarmee Marie Christine van der Sman op, die sinds 2012 deze functie heeft vervuld en nu met pensioen gaat.

11 okt 2018

Peter de Haan nieuwe directeur Museon