19 mei 2021

Sloveense ambassade schenkt bijenkorf aan het Museon voor Wereldbijendag

Op 20 mei 2021 vieren Nederland, Slovenië en de rest van de wereld voor de vierde keer Wereldbijendag.
De Algemene Vergadering van de VN heeft op 20 december 2017 op initiatief van Slovenië de Wereldbijendag uitgeroepen, ter nagedachtenis aan de Sloveense pionier van de bijenteelt Anton Janša, die op 20 mei 1734 werd geboren.

31 mrt 2021

Hague Talks, live stream op 31 maart

Op 31 maart is het de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit. HagueTalks nodigt je uit om deze dag te vieren en stil te staan bij de uitdagingen waar transgender personen over de hele wereld mee te maken hebben.

11 feb 2021

Fusie Museon en Omniversum

Het Museon en Omniversum werken natuurlijk al langer goed samen en veel bezoekers en schoolklassen kiezen voor de unieke combinatie van museumbezoek en film.

19 aug 2020

Museon opent zijn depots

Elke woensdag- en vrijdagmiddag opent het Museon voor een beperkt aantal bezoekers de deuren van zijn collectiedepots en geeft een unieke kijk achter de schermen van het museum.

9 jul 2020

Speels leren over natuurbranden

Aan de tentoonstelling One Planet in het Museon is een opstelling over natuurbranden toegevoegd, ontwikkeld in samenwerking met een groep studenten van de Wageningen Universiteit.

10 apr 2020

Verhalen uit Getekend online

Nu de tentoonstelling "Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting" niet valt te bezoeken, bieden we twee keer per week een van de verhalen online aan.

31 jan 2020

Aangepast aan mensen met een visuele beperking

Hoe kun je een tentoonstelling zo ontwerpen dat hij ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden en dat de aanpassingen die je voor deze groep doet ook toegevoegde waarde hebben voor mensen zonder visuele beperking? Met deze vraag is het Museon afgelopen maanden aan de slag gegaan.

30 jan 2020

Museon partner in ESA-project

Het Museon is partner in een project van het European Space Agency. Het heeft als doel de klimaatinformatie die via satellieten is verzameld voor een breed publiek toegankelijk te maken.

16 mei 2019

Missing Chapter

We horen het iedere dag: kinderen zijn de toekomst. Maar wat betekent dat eigenlijk voor wat ons nu te doen staat?

28 mrt 2019

Kinderklimaattop in Museon

Op vrijdag 29 maart 2019 komen 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland in actie voor het klimaat tijdens de Kinderklimaattop in het Museon in Den Haag.

20 feb 2019

Masters of Photograpy

Vanaf 23-2-2019 is in het Haagse Museumkwartier National Geographic Masters of Photograpy te zien: een buitenexpositie met monumentale beelden van bekende fotografen.

15 okt 2018

Museon tweede bij RAAK Stimuleringsprijs

Het Museon is tweede geworden bij de Raak Stimuleringsprijs, in 2016 door Oogfonds, Stichting Dedicon en het Van Abbemuseum in het leven geroepen om musea te inspireren een programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking.

11 okt 2018

Peter de Haan nieuwe directeur Museon

Op voordracht van de Raad van Toezicht wordt Peter de Haan per 1 januari 2019 directeur van het Museon in Den Haag. Hij volgt daarmee Marie Christine van der Sman op, die sinds 2012 deze functie heeft vervuld en nu met pensioen gaat.

11 okt 2018

Peter de Haan nieuwe directeur Museon