Nieuws

23 jul 2021

Museon Science Club

In het kader van de Nationale Wetenschapsagenda werkt het Museon samen met een aantal natuurmusea en Hogeschool Leiden aan de oprichting van wetenschapsclubs voor kinderen die opgroeien in een minder kansrijke omgeving.

Bekijk bericht

22 jun 2021

Toegankelijkheid

NL/EN om de taal te kiezen en Zoeken staan al vanaf het begin in het menu bovenaan deze website. Daar is nu een derde optie bij gekomen: Aa oftewel Aally. Wat doet deze nieuwe knop eigenlijk?

Bekijk bericht

31 mrt 2021

Hague Talks, live stream op 31 maart

Op 31 maart is het de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit. HagueTalks nodigt je uit om deze dag te vieren en stil te staan bij de uitdagingen waar transgender personen over de hele wereld mee te maken hebben.

Bekijk bericht

11 feb 2021

Fusie Museon en Omniversum

Het Museon en Omniversum werken natuurlijk al langer goed samen en veel bezoekers en schoolklassen kiezen voor de unieke combinatie van museumbezoek en film.

Bekijk bericht

19 aug 2020

Museon opent zijn depots

Elke woensdag- en vrijdagmiddag opent het Museon voor een beperkt aantal bezoekers de deuren van zijn collectiedepots en geeft een unieke kijk achter de schermen van het museum.

Bekijk bericht

9 jul 2020

Speels leren over natuurbranden

Aan de tentoonstelling One Planet in het Museon is een opstelling over natuurbranden toegevoegd, ontwikkeld in samenwerking met een groep studenten van de Wageningen Universiteit.

Bekijk bericht

10 apr 2020

Verhalen uit Getekend online

Nu de tentoonstelling "Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting" niet valt te bezoeken, bieden we twee keer per week een van de verhalen online aan.

Bekijk bericht

31 jan 2020

Aangepast aan mensen met een visuele beperking

Hoe kun je een tentoonstelling zo ontwerpen dat hij ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden en dat de aanpassingen die je voor deze groep doet ook toegevoegde waarde hebben voor mensen zonder visuele beperking? Met deze vraag is het Museon afgelopen maanden aan de slag gegaan.

Bekijk bericht

30 jan 2020

Museon partner in ESA-project

Het Museon is partner in een project van het European Space Agency. Het heeft als doel de klimaatinformatie die via satellieten is verzameld voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Bekijk bericht

16 mei 2019

Missing Chapter

We horen het iedere dag: kinderen zijn de toekomst. Maar wat betekent dat eigenlijk voor wat ons nu te doen staat?

Bekijk bericht

28 mrt 2019

Kinderklimaattop in Museon

Op vrijdag 29 maart 2019 komen 200 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland in actie voor het klimaat tijdens de Kinderklimaattop in het Museon in Den Haag.

Bekijk bericht

20 feb 2019

Masters of Photograpy

Vanaf 23-2-2019 is in het Haagse Museumkwartier National Geographic Masters of Photograpy te zien: een buitenexpositie met monumentale beelden van bekende fotografen.

Bekijk bericht

15 okt 2018

Museon tweede bij RAAK Stimuleringsprijs

Het Museon is tweede geworden bij de Raak Stimuleringsprijs, in 2016 door Oogfonds, Stichting Dedicon en het Van Abbemuseum in het leven geroepen om musea te inspireren een programma te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking.

Bekijk bericht

11 okt 2018

1 jan 2019: Peter de Haan nieuwe directeur Museon

On the recommendation of the Supervisory Board, Peter de Haan will become Director of the Museon in The Hague on 1 January 2019. In doing so, he succeeds Marie Christine van der Sman, who has held this position since 2012 and is now retiring.

Bekijk bericht

11 okt 2018

Peter de Haan nieuwe directeur Museon

Op voordracht van de Raad van Toezicht wordt Peter de Haan per 1 januari 2019 directeur van het Museon in Den Haag. Hij volgt daarmee Marie Christine van der Sman op, die sinds 2012 deze functie heeft vervuld en nu met pensioen gaat.

Bekijk bericht
Naar boven