Getekend
In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog was de toenmalige kolonie Nederlands-Indië, nu Indonesië, bezet door Japan.
Lees verderIn 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog was de toenmalige kolonie Nederlands-Indië, nu Indonesië, bezet door Japan.
Lees verderEen verzameling van journalistieke foto’s over plastic – van productie en gebruik tot zwerfafval.
Lees verderIn deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven!
Lees verderOnze permanente tentoonstelling gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en over hoe we op deze planeet samen kunnen leven.
Lees verderTussen de sterren zie je opeens een langzaam bewegend stipje. Soms snel, soms langzaam, soms knipperend beweegt het tussen de sterren door. En na een paar minuten verdwijnt het weer in de troebele atmosfeer of in de schaduw van de aarde zelf. Dat is alles wat we van satellieten zien.
Lees verderIn deze tentoonstelling vertellen we aan de hand van fossielen, opgezette mensapen en reconstructies van mensachtigen het verhaal van de evolutie: het fascinerende proces van de veranderingen in levende organismes van generatie op generatie.
Lees verderWaar nu de Haagse woonwijk Ypenburg is, werd in de jaren negentig van de vorige eeuw een grafveld gevonden met maar liefst 31 graven met daarin de resten van 42 personen: vrouwen, mannen en kinderen. Ook zo'n 5.500 jaar geleden was dit gebied een paar eeuwen lang bewoond. De archeologische opgravingen die hier zijn gedaan, staan in deze tentoonstelling centraal.
Lees verderDe aarde verandert voortdurend. Wat weten we van onze aarde? En hoe weten we dat? Welke technieken worden gebruikt om de aarde te leren kennen? Hoe kunnen we reageren op haar beweging en verandering?
Lees verderGeologische processen die zich aan het aardoppervlak afspelen, staan centraal in deze expositiezaal.
Lees verderHoe was het om kind te zijn in oorlogstijd? Wat kon een kind wel en niet begrijpen? Welke invloed had de oorlog op hun dagelijkse leven?
Lees verderIn de Klimaatstudio van het Museon waan je je in een televisiestudio waar je echt een uitzending kunt maken. De uitzending draait om klimaatverandering en hoe mensen hier mee omgaan.
Lees verderNederland is erg dicht bevolkt en de natuur komt in het gedrang. Welke oplossingen zijn er om onze biodiversiteit, maar ook die van Europa in stand te houden?
Lees verderDeze expositie toont een deel van de zeer bijzondere collectie van de Inuit uit Oost-Groenland.
Lees verderHoe werkt rechtspraak? Wat gebeurt er in Den Haag allemaal op het gebied van recht, vrede en veiligheid? Ontdek het in de expositiezaal Recht en Vrede.
Lees verderEen tentoonstelling over de Romeinen in ons kustgebied en de Cananefaten, de oorspronkelijke bewoners.
Lees verderWat hebben vulkanen en aardbevingen met elkaar te maken? Een expositiezaal over geologische processen in het inwendige van de aarde.
Lees verderEr is genoeg zoet water op aarde voor iedereen. Toch heeft niet iedereen schoon drinkwater.
Lees verder