Alle tentoonstellingen

za 25 mei 2019 - zo 21 jun 2020

Caribbean Ties

Wie stonden er op het strand te kijken toen Columbus in 1492 kwam aanvaren?

Lees verder

za 5 okt 2019 - zo 6 sep 2020

Ötzi the Iceman

In deze tentoonstelling maak je kennis met de archeologische vondst van Ötzi, de ijsmummie uit de Alpen, en het forensisch onderzoek dat volgde.

Lees verder

zo 1 mrt 2020 - zo 25 okt 2020

Onder Japan

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog was de toenmalige kolonie Nederlands-Indië, nu Indonesië, bezet door Japan.

Lees verder

Themazaal

Al-Arab

De Verhalen van 1001 Nacht behoren tot de canon van de Arabische wereld. Ze zijn afkomstig uit vele landen en al reizende doorgegeven en aan elkaar geregen.

Lees verder

Themazaal

André Kuiperszaal

In de André Kuiperszaal kun je  de maan aanraken! De stad Den Haag kreeg deze maansteen in bruikleen van de NASA en het is een van de weinige stukjes maan wereldwijd die mag worden aangeraakt!

Lees verder

Themazaal

De eerste kustbewoners

De opgraving op de VINEX-locatie Ypenburg, het zuidoostelijke stadsdeel van de gemeente Den Haag, is de belangrijkste informatiebron voor de expositie De eerste kustbewoners.

Lees verder

Themazaal

Geluid

Beleef bekende, maar ook minder bekende geluidsverschijnselen!

Lees verder

Themazaal

Geologie & Techniek

De aarde verandert voortdurend. Wat weten we van onze aarde? En... hóe weten we dat? Welke technieken worden gebruikt om de aarde te leren kennen? Hoe kunnen reageren op haar beweging en verandering?

Lees verder

Themazaal

Kind in Oorlog

Hoe was het om kind te zijn in oorlogstijd? Wat kon een kind wel en niet begrijpen? Welke invloed had de oorlog op hun dagelijkse leven?

Lees verder

Themazaal

Klimaatstudio

In de Klimaatstudio van het Museon waan je je in een televisiestudio waar je echt een uitzending kunt maken. De uitzending draait om klimaatverandering en hoe mensen hier mee omgaan.

Lees verder

Themazaal

Komen en gaan

200 Jaar nieuwkomers, vluchtelingen en gelukzoekers. Waarom komen mensen naar Nederland ? Wat vinden ze van dit land? Immigranten aan het woord.

Lees verder

Themazaal

Leefruimte voor mens en dier

Nederland is erg dicht bevolkt en de natuur komt in het gedrang. Welke oplossingen zijn er  om onze biodiversiteit, maar ook die van Europa in stand te houden?

Lees verder

Themazaal

One Planet

Onze permanente tentoonstelling gaat over onze wereld en onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en verschillen tussen mensen.

Lees verder

Themazaal

Poolzaal

Deze expositie toont een deel van de zeer bijzondere collectie van de Inuit uit Oost- Groenland. De collectie van het Museon is één van de belangrijkste van Europa.

Lees verder

Themazaal

Recht & vrede

Hoe werkt rechtspraak? Wat gebeurt er in Den Haag allemaal op het gebied van recht, vrede en veiligheid? Ontdek het in de expositiezaal Recht en Vrede.

Lees verder

Themazaal

Vulkanen en aardbevingen

Wat hebben vulkanen en aardbevingen met elkaar te maken? Een expositiezaal over geologische processen in het inwendige van de aarde.

Lees verder
Naar boven