Alle tentoonstellingen

za 18 sep 2021 - zo 27 feb 2022

De Groene Camera 2021

Foto-expositie met de winnaars van de Groene Camera 2021. Indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden zijn onderdeel van de expositie.

Lees verder

Themazaal

One Planet

Onze permanente tentoonstelling gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en over hoe we op deze planeet samen kunnen leven.

Lees verder

Themazaal

André Kuiperszaal

Tussen de sterren zie je opeens een langzaam bewegend stipje. Soms snel, soms langzaam, soms knipperend beweegt het tussen de sterren door. En na een paar minuten verdwijnt het weer in de troebele atmosfeer of in de schaduw van de aarde zelf. Dat is alles wat we van satellieten zien.

Lees verder

Themazaal

Bloema Mens- & Evolutiezaal

In deze tentoonstelling vertellen we aan de hand van fossielen, opgezette mensapen en reconstructies van mensachtigen het verhaal van de evolutie: het fascinerende proces van de veranderingen in levende organismes van generatie op generatie.

Lees verder

Themazaal

De eerste kustbewoners

Waar nu de Haagse woonwijk Ypenburg is, werd in de jaren negentig van de vorige eeuw een grafveld gevonden met maar liefst 31 graven. 

Lees verder

Themazaal

Geluid

Beleef bekende en minder bekende geluidsverschijnselen in deze tentoonstelling.

Lees verder

Themazaal

Geologie & Techniek

De aarde verandert voortdurend. Wat weten we van onze aarde? En hoe weten we dat? Welke technieken worden gebruikt om de aarde te leren kennen?

Lees verder

Themazaal

Kind in Oorlog

Hoe was het om kind te zijn in oorlogstijd? Wat kon een kind wel en niet begrijpen? Welke invloed had de oorlog op hun dagelijkse leven?

Lees verder

Themazaal

Klimaatstudio

In de Klimaatstudio van het Museon waan je je in een televisiestudio waar je echt een uitzending kunt maken. De uitzending draait om klimaatverandering en hoe mensen hier mee omgaan.

Lees verder

Themazaal

Leefruimte voor mens en dier

Nederland is erg dicht bevolkt en de natuur komt in het gedrang. Welke oplossingen zijn er om onze biodiversiteit, maar ook die van Europa in stand te houden?

Lees verder

Themazaal

Poolzaal

Deze expositie toont een deel van de zeer bijzondere collectie van de Inuit uit Oost-Groenland.

Lees verder

Themazaal

Recht & vrede

Hoe werkt rechtspraak? Wat gebeurt er in Den Haag allemaal op het gebied van recht, vrede en veiligheid? Ontdek het in de expositiezaal Recht en Vrede.

Lees verder

Themazaal

Vulkanen en aardbevingen

Wat hebben vulkanen en aardbevingen met elkaar te maken? Een expositiezaal over geologische processen in het inwendige van de aarde.

Lees verder
Naar boven