Foto: Myra de Rooy
Foto: Myra de Rooy

Presentatie | di 17 nov 2020   12:45 - 16:15 uur

Tibet, de veerkracht van een bedreigde cultuur

Audiovisuele presentatie door geoloog en schrijfster Myra de Rooy

Voor velen heeft het fascinerende Tibet, waar kleurige gebedsvlaggen op bergpassen, kloosters en huizen wapperen, een magische klank.

Myra de Rooy bezocht sinds 1986 tijdens lange soloreizen acht maal dit immense gebied. Onderweg, lopend in de bergen, liftend met pelgrimstrucks of in gammele bussen maakte zij kennis met het huidige Tibet, dat geworteld is in een rijk verleden. U wordt meegenomen op een boeiende reis langs verschillende aspecten van Tibet. Het leven van monniken, nonnen, nomaden, boeren en stedelingen in een ruig landschap met besneeuwde bergtoppen en hooggebergtewoestijnen, van golvende graslanden met yaks tot altijd groene bossen. Kloosters, heiligdommen en de unieke boeddhistische cultuur, de strijd om het bestaan en het repressieve politieke klimaat maken onderdeel uit van de leefwereld van een veerkrachtig volk.
Geoloog Myra de Rooy is naast schrijver en fotograaf ook bergbeklimmer. Ze maakte veel solotochten in afgelegen berggebieden in Tibet, de Himalaya en Noorwegen. Over haar ervaringen heeft ze vier boeken geschreven: Vrouwen in Boeddha’s Bergen, Het Windpaardhuis, Dochters van de Bergen, en Chamlang.

Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link: tickets.museon.nl/nl/presentaties
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.