Isfahan (Foto: Regien van der Sijp)
Isfahan (Foto: Regien van der Sijp)

Presentatie | di 18 jan 2022   13:30 - 15:30 uur

Een culturele rondreis door Iran

Audiovisuele presentatie door Regien van der Sijp

Iran is de bakermat van onze westerse beschaving en bekend om haar cultuur, architectuur en vriendelijke bevolking. We maken een reis langs bijzondere plaatsen en steden, ieder met hun eigen karakteristieken en bezienswaardigheden.

De ruïnes van Pasargadae en Persepolis brengen ons terug in de tijd toen de heersers Cyrus en Darius het grote Perzische rijk stichtten. In een kaal woestijnachtig gebied aan de voet van het Zagrosgebergte ligt de eeuwenoude stad Yazd met de beroemde ondergrondse waterkanalen en lemen windtorens die voor verkoeling zorgen. In Shiraz, de stad van de dichters en nachtegalen, bezoeken we de geliefde tuinen. En Isfahan krijgt ruime aandacht met haar prachtige architectuur, moskeeën, bazaar en bruggen. Tot slot de herenhuizen in Kashan, het rozenpaleis in Teheran en de heilige stad Qom.

Aan de hand van de vele foto’s worden geschiedenis en cultuur van het land tastbaar gemaakt. En door alles heen speelt het contact met de bevolking. Welkom in Iran, een land met onvermoede schatten.

Bekijk hieronder nog twee foto's van deze lezing: