Naranjastan paviljoen in Siraz (Foto: Regien van der Sijp)
Naranjastan paviljoen in Siraz (Foto: Regien van der Sijp)

Presentatie | di 28 jan 2020   13:30 - 15:30 uur

Een culturele rondreis door Iran

Audiovisuele presentatie door Regien van der Sijp

Iran is de bakermat van onze westerse beschaving en bekend om haar cultuur, architectuur en vriendelijke bevolking. We maken een reis langs bijzondere plaatsen en steden, ieder met hun eigen karakteristieken en bezienswaardigheden. Zo is er de stad Yazd, gelegen in een kaal woestijnachtig gebied aan de voet van het Zagrosgebergte, met lemen windtorens die voor verkoeling zorgen en eeuwenoude ondergrondse waterkanalen. De ruïnes van Pasargadae en Persepolis brengen ons terug in de tijd toen de heersers Cyrus en Darius het grote Perzische rijk stichtten en in de stad Shiraz, bekend om zijn dichters en nachtegalen, bezoeken we de geliefde tuinen. Natuurlijk komen we ook in Isfahan, met haar prachtige architectuur, moskeeën, bazaar en bruggen.
Aan de hand van de vele foto’s worden geschiedenis en cultuur van het land tastbaar gemaakt en door alles heen speelt het contact met de bevolking. Welkom in Iran, een land met onvermoede schatten!

Bekijk hieronder nog meer foto's van deze lezing: