Bewoners van Coronie
?
Bewoners van Coronie

Presentatie | di 6 okt 2020   12:45 - 16:15 uur

De verleiding van Coronie

Audiovisuele presentatie door auteur Fineke van der Veen

Ga je vanuit Paramaribo in westelijke richting de oost-westverbinding op, dan bereik je na twee uur de Coppenamerivier. Aan de overkant meldt een bord: ‘Coronie, Vredig, Vrij en Vriendelijk’.

Je ziet lintbebouwing met schilderachtige huizen en kerkjes met veel groen ertussen. De gehuchten dragen namen van oude plantages: Hamilton, Welgelegen, Mary’s Hope, Friendship. Mensen zonder haast: een relaxte bevolking, voornamelijk Afro-Surinamers, in totaal nog geen vierduizend. De overheid is de grootste werkgever. Verder is er wat kokos- en fruitteelt, honingproductie en visserij. In Totness, de hoofdplaats, tref je een standbeeld aan van de legendarische Tata Colin, een herdenkingsboom ter ere van de afschaffing van de slavernij in 1863 en een beeld van een tank als verwijzing naar de staatsgreep van Bouterse in 1980. Drie monumenten: de geschiedenis van Coronie in een notendop. De meeste mensen passeren Coronie op weg naar het volgende district, Nickerie. Wat zou je in Coronie moeten zoeken? Neem de tijd, kijk en luister. Wie weet laat je je dan net als Fineke verleiden door Coronie.
 


Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link: tickets.museon.nl/nl/presentaties
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.

Naar boven