Tijdelijke tentoonstelling

#stadvandetoekomst

Afbeelding: #stadvandetoekomst

Doe mee met de #stadvandetoekomst en bouw een huis, sportcomplex of daktuin! Zoek je eigen huis op met Google Street View en maak het klimaatbestendig! Kijk hoe een 3D-printer werkt!

In de #STADVANDETOEKOMST kan je onderzoeken hoe je als stadsbewoner kunt bijdragen aan het bedenken van oplossingen voor grote uitdagingen van onze tijd, zoals klimaatverandering, tekort aan grondstoffen en urbanisering. De zomeractiviteit, waarin je actief kunt meebouwen aan jouw toekomstige stad, is te bezoeken tot en met 27 oktober 2013.

Zelf bouwen in de Ontwerpstudio
In de ontwerpstudio kunnen kinderen en volwassenen in workshops aan de slag rond het thema 'de stad van de toekomst'. Je ontwerpt en bouwt onder begeleiding van Museon-medewerkers en architecten bijvoorbeeld een huis, een sportcomplex, een fabriek of een stadion. Daarbij gaat het er niet alleen om je fantasie te gebruiken, maar ook om rekening te houden met bijvoorbeeld de groei van de stad, klimaatverandering en de noodzaak van hergebruik van grondstoffen. De ontwerpen uit de workshops krijgen een eigen plek op een stadsplattegrond, zo bouw je dus mee aan je eigen stad van de toekomst.

Iedereen bouwt mee!

 

Architectenworkshops
In de Ontwerpstudio vinden regelmatig workshops plaats onder leiding van een architect of beeldend kunstenaar. Klik HIER voor een overzicht van de data.


Laat je inspireren!
In de tentoonstelling maak je kennis met verschillende toekomst gerichte thema's, zoals wonen, mobiliteit, werken en voedsel. Je ziet hier voorbeelden van ontwikkelingen en trends, zoals mobiele woningen, zelfbesturende auto’s en stadslandbouw. Bij bijvoorbeeld het thema voedsel is een werkende aquaponics-installatie te zien, waarmee je in je huis vissen en eetbare planten kunt kweken. Woensdag, zaterdag en zondag (dagelijks tijdens de herfstvakantie) vinden er bovendien demonstraties plaats met een 3D-printer. Ook is er een interactief spel waarmee bezoekers hun eigen huis klimaatbestendig kunnen maken.

in de stadvandetoekomst

 

Samenwerking
#STADVANDETOEKOMST is een initiatief van het Museon. Jeroen Beekmans en Joop de Boer van de The Pop-Up City zijn bij de tentoonstelling betrokken als cocurator. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie, Fonds 1818, VSBfonds, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum. Ideeën en inspiratie spelen een centrale rol in de tentoonstelling. Ter voorbereiding op het project vonden zes workshops plaats met wetenschappers, architecten en industrieel ontwerpers, studenten en jonge idealistische ondernemers. Tijdens deze workshops werden onderwerpen als vervoer, bestuur, spelen op straat, werken, wonen en klimaatverandering verkend. De visualisaties van deze workshops zijn te zien in de tentoonstelling.

Voorstelling
Wist je dat er nu ook een voorstelling is over de stad van de toekomst? 'City of Dreams' is een avontuurlijke ontdekkingstocht door de stad van de toekomst. Dertien acteurs nemen je mee op reis en laten je alle ruimtes van het theater zien. Te zien in het Theater aan het Spui/ Den Haag en De Krakeling/ Amsterdam. Kijk hier voor de data en meer informatie.

 

Het Museon dankt al deze fondsen die deze tentoonstelling mogelijk maakten:

Logo Fonds 1818   Logo VSB Fonds

Logo SNS REAAL Fonds

Stimuleringsfonds creatieve industrie

Logo_Den_Haag   Vrienden Museon Omniversum

Logo_Den_Haag   Logo Printlinks

 

 

Het Museon dankt ook deze adviserende partijen:
Logo Pop-up-city   Logo BNA   Logo Stroom Den Haag

 

Foto links #stadvandetoekomst
Wanneer

Heeft al plaatsgevonden