Congresbezoekers
?
Congresbezoekers

Uw evenement in het Museon

Bent u op zoek naar een inspirerende MVO-locatie voor uw evenement?

Het Museon is met haar Green Key Gold-certificering, moderne faciliteiten en bijzondere tentoonstellingen op het gebied van natuur, cultuur en wetenschap, dè locatie om een bijeenkomst te organiseren voor uw relaties of medewerkers. Of u nu een symposium met workshops wilt houden, een dag voor medewerkers en hun families wilt organiseren, of wilt vergaderen, wij beschikken over diverse zalen en mogelijkheden.

One Planet

De centrale tentoonstelling van het Museon: One Planet, met als uitgangspunt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, leent zich bij uitstek om aansluiting te vinden bij een of meerdere onderwerpen van uw programma. Hierbij mag een bezoek aan deze tentoonstelling of onze andere tentoonstellingen tijdens uw evenement uiteraard niet ontbreken. Dit bezoek kan zelfstandig of begeleid, bijvoorbeeld voorafgaand aan - of tijdens uw evenement. Vraag hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

De locatie

Het Museon is een bijzondere locatie voor zakelijke bijeenkomsten in een dynamische omgeving. Het gebouw kenmerkt zich door een spannende architectuur van de Nederlandse architect Wim Quist en bevindt zich in het Haagse Statenkwartier. In het hart van de internationale zone te midden van organisaties als Europol, OPCW en Eurojust. Door intensieve samenwerking met directe buren World Forum en The Hague Marriott Hotel zijn bovendien de mogelijkheden vrijwel onbeperkt als het gaat om grotere evenementen, waarbij bijvoorbeeld veel parkeergelegenheid of overnachting gewenst is. We beschikken over een grote diversiteit aan bijzondere ruimten, geschikt voor bijeenkomsten, workshops, presentaties, symposia, diners en congressen. In de grootse zaal van het museum kunnen 300 personen plenair bijeen zijn.

MVO

In de bedrijfsvoering en bij de ontwikkeling en uitvoering van onze programma’s, spannen management en medewerkers zich in voor een verantwoorde, duurzame en milieuvriendelijke manier van werken, met als einddoel een leefbare toekomst voor ons allemaal.
Om deze missie mogelijk te maken sluit het Museon zich aan bij Green Key. Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, alsmede in de markt voor vergader- en congreslocaties. De aangesloten bedrijven zijn serieus en controleerbaar bezig met duurzaamheid en met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving. Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van onze onderneming om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt.

Catering en organisatie

Alle catering en organisatie omtrent uw bijeenkomst bij ons wordt verzorgd door CateringMeesters. CateringMeesters is gespecialiseerd in het exploiteren van horeca in een culturele omgeving. Samen met u zorgen zij voor een persoonlijke invulling van uw congres, receptie, lunch, diner of feest. Zij staan garant voor een hoge kwaliteit catering en maken gebruik van zoveel mogelijk duurzame en eerlijke producten. Neem direct contact op via sales@cateringmeesters.nl of 070-7200720.

Techniek

Het Museon beschikt over moderne technische voorzieningen. In overleg met u wordt alle techniek geregeld.

Speciale tarieven

Voor gemeentelijke instellingen en instellingen met een ANBI-status kunnen wij speciale tarieven aanbieden.

De zalen

100 - 300 personen

Foyer

Deze ruimte is zeer geschikt voor uw ontvangst, receptie of diner. Vanuit deze ruime ontvangsthal heeft u uitzicht op de vijver en de omsloten binnentuin.

Bekijk zaal

In theateropstelling: 300 personen

Levi Lassenzaal

Deze zaal is met zijn 400m² de grootste zaal van het Museon. De verzonken ruimte heeft een specifieke akoestische kwaliteit en is voorzien van een flexibel stoelenplan.

Bekijk zaal

32 tot 75 personen

Panoramazaal

Deze zaal heeft een open en ruimtelijke karakter en een panoramisch uitzicht op het Statenkwartier. Hier kunt u in alle rust en beslotenheid uw bijeenkomst houden. 

Bekijk zaal

32 tot 100 personen

Studio

De Studio is bijzonder geschikt voor een break-outsessie, een plenaire vergadering of workshop. De ruimte heeft een industriële uitstraling en kan flexibel worden ingericht.

Bekijk zaal

8 tot 35 personen

Tentoonstellingszalen

Enkele museale expositieruimten zijn geschikt voor break-outsessies. Deze zalen geven uw bijeenkomst een ongekende meerwaarde doordat u omringd wordt met voorwerpen uit de wereld van natuur en cultuur.

Bekijk zaal

28 tot 40 personen

Waterlab

Deze ruimte met Lab-uitstraling is zeer geschikt voor vergaderingen of break-outsessies met een speels karakter.

Bekijk zaal
Naar boven