Veelgestelde vragen over het Museon


 

Heb je vragen over de regels rondom het Coronavirus?

Deze staan hier.

V: Is het Museon geschikt voor kinderen onder de 6 jaar?

A: Kinderen die jonger zijn dan 6 hebben gewoon iets meer uitleg nodig van de ouders of begeleiders, maar meestal vinden ze het toch erg spannend en boeiend in het Museon.

V: Hebben jullie ook speurtochten?

A: Ja,voor de tentoonstelling One Planet hebben we een strippenkaart die je door de tentoonstelling leidt (beschikbaar in de tentoonstelling in het Nederlands en Engels). 
Bij de tentoonstelling Music! kun je een soort 'challenge' doen. Deze keer geen vragen, maar challenges / opdrachten om met de hele familie te doen. Je vind ze in de tentoonstelling naast de auto in de gele bakken. Neem een speurtocht mee en als jullie klaar zijn, kun je het vel bij de uitgang bij de winkel of naast de trap naar boven ook weer inleveren in een van de andere gele bakken.

V: Ik ben van plan om met kinderen naar het Museon te komen. Hoe lang duurt een bezoek ongeveer?

A: Het hangt natuurlijk af van wat jullie willen doen en hoe oud de kinderen zijn. Als jullie alléén voor de tijdelijke tentoonstellingen komen, duurt een bezoek ca. 1 tot 1,5 uur. Wil je ook nog de vaste tentoonstelling zien of aan de activiteiten deelnemen, kan je ongeveer van 2 tot 3 uur uitgaan. Maar er zijn ook bezoekers die na 4 uur nog niet genoeg hebben :-)
Veel bezoekers combineren een Museon-bezoek ook met een film in het Omniversum.

V: Wij willen graag een bezoek brengen aan het Museon en Omniversum. Is het mogelijk om het bezoek aan het Museon tijdelijk te onderbreken voor een film in het Omniversum en daarna met hetzelfde kaartje het Museon weer te betreden?

A: Ja, dat is mogelijk, de combikaart is één dag geldig. Misschien is het wél handig om even bij de balie door te geven, dat u na de film weer terug wilt komen. In het weekend en in de schoolvakantie kunt u de kaartjes alleen bij de kassa van het Omniversum kopen. Dit is sowieso altijd aan te bevelen i.v.m. het reserveren van een bepaalde film.

V: Kan ik bij het Museon een museumkaart kopen?

A: Ja, dat kan. Een kaart kost € 64,90 voor volwassenen en € 32,45 voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar (inclusief € 4,95 eenmalige administratiekosten) Je krijgt dan een tijdelijke kaart, die direct geldig is. Via www.museumkaart.nl/registreren.aspx moet je de kaart dan binnen 31 dagen registreren. Kijk voor meer informatie op www.museumkaart.nl

V: Is het Museon toegankelijk met een rolstoel?

A: Het Museon is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik a.u.b. de hoofdingang van het Museon, want de ingang via de tuin van het Gemeentemuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Per rolstoelgebruiker kan één begeleider gratis mee het museum in. Er zijn 2 rolstoelen beschikbaar in het Museon (gratis). Deze zijn tijdens openingsuren te reserveren via tel. 070-3381355.

V: Mag mijn hond mee naar het Museon?

A: Nee, alleen gecertificeerde hulphonden mogen mee naar het Museon.

V: Mag ik foto's nemen in het Museon?

A: Ja dat mag, maar alleen zonder flits (in verband met het behoud van de collectie).

V: Is er in de omgeving van het Museon [gratis] parkeergelegenheid?

A: Ja, rondom het Museon is de mogelijkheid om op straat te parkeren, dit kost vanaf 13:00 uur € 1,95 per uur. U kunt ook parkeren in de parkeergarage van het World Forum op het Churchillplein 10 of van het The Hague Marriott in de Johan de Wittlaan 30. Voor het World Forum (inrit A) zijn uitrijkaarten van € 6,00 verkrijgbaar bij onze kassa.
Let op: onze uitrijkaarten zijn alleen geldig voor "inrit A" van de World Forum garage, niet voor "inrit B"!

Naar boven