Veelgestelde vragen over het Museon

V: Welke maatregelen neemt het Museon tegen de verspreiding van het coronavirus en waar moet ik als bezoeker op letten?

A: Het Museon volgt de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Kijk hier voor de actuele maatregelen.

V: Is het Museon geschikt voor kinderen jonger dan zes?

A: Kinderen onder de zes jaar hebben gewoon iets meer uitleg nodig van de ouders of begeleiders, maar meestal vinden ze het toch erg spannend en boeiend in het Museon.

V: Hebben jullie ook speurtochten?

A: Ja, voor de tentoonstelling One Planet hebben we een strippenkaart die je door de tentoonstelling leidt; deze is er zowel in het Nederlands als in het Engels.
Bij de tentoonstelling MUSIC! kun je een soort 'challenge' doen. Deze keer geen vragen, maar opdrachten om met de hele familie te doen. Je vindt ze in de tentoonstelling in de gele bakken naast de auto. Neem een speurtocht mee en als jullie klaar zijn, doe je het vel in een van de gele bakken bij de uitgang naar de winkel of naast de trap naar de eerste verdieping.

V: Ik ben van plan om met kinderen naar het Museon te komen. Hoelang duurt een bezoek ongeveer?

A: Het hangt natuurlijk af van wat jullie willen doen en hoe oud de kinderen zijn. Als jullie alleen voor de tijdelijke tentoonstellingen komen, duurt een bezoek één tot twee uur. Wil je ook nog de vaste tentoonstelling zien of aan de activiteiten deelnemen, kun je uitgaan van twee tot drie uur. Maar er zijn ook bezoekers die aan vier uur nog niet genoeg hebben!
Veel bezoekers combineren een bezoek aan het Museon met een film in Omniversum.

V: Wij willen graag een bezoek brengen aan het Museon en Omniversum. Is het mogelijk om het bezoek aan het Museon te onderbreken voor een film in Omniversum en daarna met hetzelfde kaartje het Museon weer te betreden?

A: Ja, dat is mogelijk, de combikaart is één dag geldig. Misschien is het wél handig om even bij de balie door te geven dat je na de film terugkomt. In het weekend en in schoolvakanties kun je de combikaarten alleen bij de kassa van Omniversum kopen. Dit is sowieso altijd aan te bevelen i.v.m. het reserveren van een film.

V: Kan ik bij het Museon een Museumkaart kopen?

A: Ja, dat kan. Een kaart kost € 64,90 voor volwassenen en € 32,45 voor kinderen en jongeren t/m achttien jaar (inclusief € 4,95 eenmalige administratiekosten). Je krijgt dan een tijdelijke kaart, die direct geldig is. Via www.museumkaart.nl/registreren.aspx moet je de kaart dan binnen 31 dagen registreren. Kijk voor meer informatie op www.museumkaart.nl.

V: Is het Museon toegankelijk met een rolstoel?

A: Het Museon is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik wel de hoofdingang van het Museon, want de ingang via de tuin van het Kunstmuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Per rolstoelgebruiker kan één begeleider gratis mee het museum in. Er zijn twee rolstoelen beschikbaar in het Museon (gratis). Deze zijn tijdens openingsuren te reserveren via tel. 070-3381355.

V: Mag mijn hond mee naar het Museon?

A: Nee, alleen gecertificeerde hulphonden mogen mee naar het Museon.

V: Mag ik foto's nemen in het Museon?

A: Ja dat mag, maar alleen zonder flits (in verband met het behoud van de collectie).

V: Is er in de omgeving van het Museon [gratis] parkeergelegenheid?

A: Ja, rondom het Museon is de mogelijkheid om op straat te parkeren, dit is gratis tot 13.00 uur en daarnaa € 2,- per uur. Je kunt ook parkeren in de parkeergarage van het World Forum, we verkopen uitrijkaarten voor € 7,50 bij onze kassa. Het is ca. 10-15 minuten lopen naar het Museon.