FAQ

Veelgestelde vragen

V: Welke maatregelen neemt Museon-Omniversum tegen de verspreiding van het coronavirus en waar moet ik als bezoeker op letten?

A: Museon-Omniversum volgt de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Kijk hier voor de actuele maatregelen.

Online tickets kopen en reserveren

V: Hoe kan ik tickets kopen en een film kiezen?

A: Tickets koop je gemakkelijk online. Na de betaling ontvang je de tickets via e-mail. Let op: jouw e-tickets worden verzonden vanaf het adres noreply@oneplanet.nl met Museon-Omniversum als afzender. Controleer vooraf goed de datum en tijd op het ticket en houd je ticket ter controle gereed. Het is momenteel niet mogelijk om tickets aan de kassa te kopen.
Als je bij Museon-Omniversum bent, kun je (op basis van beschikbaarheid) een van de films kiezen. Elk uur draait een film.

V: Wat zijn de online betalingsmogelijkheden?

A: Online tickets kun je betalen met iDEAL, Mastercard en Visa.

V: Op welke manieren kan ik betalen in het café, de winkel en het grootbeeldfilmtheater?

A: Het Museon-Omniversum is PIN ONLY. We accepteren geen contant geld meer. Uitzondering zijn de museumwinkel van het Museon en het museumcafé. Hier is contante betaling mogelijk.

V: Kan ik vrijkaarten, bonnen en vouchers online verzilveren?

A: Het is voor de meeste kortingen, vrijkaarten, bonnen en vouchers mogelijk deze online te verzilveren.
Ben je in het bezit van een Ooievaarspas, Museumkaart? Of ben je vriend van Museon-Omniversum? Kies dan voor een 0-Euro-ticket en maak de reservering. Laat de reservering samen met de originele kortingspas bij de kassa zien.

V: Is mijn museumkaart ook geldig bij Museon-Omniversum?

A: Ja, de museumkaart is geldig bij Museon-Omniversum. Voor grootbeeldfilms geldt dit alleen overdag tijdens de openingstijden van het Museon-gedeelte.

V: Kan ik met een theater- of bioscoopbon bij Museon-Omniversum terecht?

A: Nee, Museon-Omniversum accepteert geen theater- en bioscoopbonnen.

V: Wat moet ik doen als ik mijn kaarten niet heb ontvangen of kwijt ben?

A: Heb je na aankoop geen e-mail met QR-code ontvangen, neem dan tijdens openingstijden contact op via 070-3545454. Tip: controleer ook je spambox/ongewenste email. Heb je een eigen account bij ons aangemaakt? Dan kun je ook hierin je kaarten opnieuw ophalen.

V: Hoe kan ik een ticket kopen voor een rolstoelplaats?

A: Rolstoel- of mindervalidenplaatsen kunnen gereserveerd worden per mail via hello@oneplanet.nl of telefonisch via 070 3545454 (ma-vr tussen 09.30 en 17.00 uur en in het weekend vanaf 10.00 uur). De plaatsen zijn geschikt voor rolstoelen met een maximale breedte van 850 mm.

V: Hoe toon ik mijn e-ticket?

A: Je toont het e-ticket met QR-code op je smartphone of in geprinte versie bij de balie. Daar wordt deze gescand. Heb je een kortingskaart, toon deze dan ook. Museon-Omniversum behoudt zich altijd het recht voor om aanvullend een legitimatiebewijs te vragen om je gegevens te controleren.

V: Wat moet ik doen als ik geen smartphone heb om mijn e-ticket te tonen?

A: Het is ook mogelijk je e-ticket te printen. Doe dit wel thuis, want Museon-Omniversum biedt hiervoor geen mogelijkheden. Het geprinte e-ticket wordt gescand bij de kassa. Dit gebeurt bij de entree van het Museon-gedeelte of van het grootbeeldfilmtheater.

V: Kan ik bij Museon-Omniversum een Museumkaart kopen?

A: Ja, dat kan. Een kaart kost € 64,90 voor volwassenen en € 32,45 voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar (inclusief € 4,95 eenmalige administratiekosten). Je krijgt dan een tijdelijke kaart die direct geldig is. Via www.museumkaart.nl/registreren.aspx moet je de tijdelijke kaart dan binnen 31 dagen registreren. Kijk voor meer informatie op www.museumkaart.nl.

Toegankelijkheid

V: Is het museum en de filmzaal rolstoeltoegankelijk?

A: Ja, Museon-Omniversum is goed toegankelijk voor rolstoelen. Gebruik dan aub de hoofdingang aan de Stadhouderslaan, want de ingang via de tuin van het Kunstmuseum is niet geschikt voor rolstoelen. Er zijn twee rolstoelen beschikbaar (gratis). Deze kun je per e-mail reserveren via hello@oneplanet.nl. Let op: de zitplaatsen in ons grootbeeldfilmtheater zijn geschikt voor rolstoelen met een maximale breedte van 850 mm.

V: Mag mijn hond mee naar het Museon-Omniversum?

A: Een gecertificeerde hulphond mag mee naar het Museon-Omniversum. Andere dieren zijn niet toegestaan.

V: Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden in de buurt?

A: Het openbare parkeerterrein tussen Museon en Omniversum beschikt over twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Deze zijn niet te reserveren.

Parkeren

V: Beschikt Museon-Omniversum over een eigen parkeerterrein?

A: Nee, Museon-Omniversum beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Er is wel een openbaar parkeerterrein tussen Museon en Omniversum (betaald).

Rondom Museon-Omniversum kun je op straat parkeren. Dit is gratis tot 13.00 uur en daarna € 2,- per uur.
Je kunt ook parkeren in de parkeergarage van het World Forum. Uitrijkaarten zijn voor € 7,50 te koop bij onze kassa. Het is ongeveer 10 tot 15 minuten lopen naar Museon-Omniversum. Let op: we verkopen alleen uitrijkaarten voor inrit A van deze parkeergarage, niet voor inrit B.
Ook kun je terecht op het parkeerterrein van het nabijgelegen Marriott Hotel. Uitrijkaarten koop je voor € 7,50 bij onze kassa.  

Meer informatie vind je op de pagina Route en parkeren.

Voorstellingen in grootbeeldfilmtheater

V: Hoe lang blijven bepaalde films in de programmering?

A: De films worden een maand vooruit geprogrammeerd. De programmering kun je bekijken op de homepage via de filmagenda. Tot wanneer een voorstelling in ons programma blijft, wordt per maand besloten.

V: Hoe lang duren de voorstellingen en zit er pauze in de films?

A: Onze films worden niet onderbroken door een pauze. De grootbeeldfilms duren ongeveer 45 minuten. Op de betreffende filmpagina is aangegeven hoe lang een film exact duurt.

V: Worden de grootbeeldfilms Nederlands ondertiteld?

A: De grootbeeldfilms zijn vrijwel altijd Nederlands gesproken. Via de Mobile Connect app voor de smartphone en je eigen headset kun je de film ook in het Engels volgen. Neem je eigen headset mee, want deze zijn niet verkrijgbaar in Museon-Omniversum.

De avondvoorstellingen van Omniversum Cinema films (regulier bioscoopformaat) zijn doorgaans wel Nederlands ondertiteld.

V: Wat is Omniversum Cinema?

A: Dit zijn de avondvoorstellingen van films (bioscoopformaat) in het grootbeeldfilmtheater. Meer informatie hierover is binnenkort beschikbaar.

Overige vragen

V: Ik ben iets kwijt. Is het misschien gevonden?

A: Iets kwijt of vergeten? Mail ons via hello@oneplanet.nl. We gaan dan voor je na of het item gevonden is. Zo ja, dan maken we een afspraak voor het ophalen van het gevonden voorwerp.

V: Heeft Museon-Omniversum een garderobe en kluisjes?

A: Ja, we hebben een onbewaakte garderobe. Voor waardevolle spullen hebben we kluisjes in verschillende maten. Dit geldt voor de Museon-locatie aan de Stadhouderslaan.

V: Mag ik foto's nemen in Museon-Omniversum?

A: Ja, dat mag. Alleen zonder flits (in verband met het behoud van de collectie). Tijdens de filmvoorstellingen zijn foto- en/of filmopnames niet toegestaan.

V: Hebben jullie ook speurtochten?

A: Ja, voor de tentoonstelling One Planet hebben we een strippenkaart met vragen die je door de tentoonstelling leidt. Deze is er in het Nederlands en in het Engels.

V: Ik ben van plan om met kinderen naar Museon-Omniversum te komen. Hoe lang duurt een bezoek ongeveer?

A: Het hangt natuurlijk af van wat je wilt doen en de leeftijd van de kinderen. Een bezoek aan de tentoonstellingen duurt meestal 1,5 tot 2,5 uur. De films duren ongeveer 45 minuten. Neem je ook nog deel aan een activiteit, dan kun je uitgaan van 4 tot 5 uur.

V: Is Museon-Omniversum leuk voor kinderen jonger dan 4 jaar?

A: Voor de tentoonstellingen hebben jonge kinderen meer uitleg nodig van de ouders of begeleiders, maar meestal vinden ze het toch erg spannend en boeiend.

Bij een bezoek aan het grootbeeldfilmtheater kun je als ouder zelf het beste inschatten of kinderen een grootbeeldfilm aankunnen. De combinatie van een enorm beeld en luide geluidseffecten kan overweldigend zijn voor jonge kinderen.

Kinderen tot en met 3 jaar betalen geen entree, mits zij op schoot zitten tijdens de film.

Naar boven