Nieuws

Terug naar het overzicht

Stagiair/vrijwilliger wetenschapseducatie

Museon in Den Haag
AfbeeldingMuseon in Den Haag

 
Het Museon is op zoek naar een
 

Stagiair/vrijwilliger wetenschapseducatie

Voor elk eerste, tweede en vierde kwartaal van het jaar zijn we op zoek een stagiaire of vrijwilliger die met actuele wetenschap aan de slag wil gaan. Het doel zal voornamelijk zijn een serie wetenschapsweken op te zetten ism. De Haagse Hogeschool en deze breed in de Haagse markt te zetten. Daarnaast kan gewerkt worden aan actuele ontwikkelingen op het gebied van educatieve producten van het Museon. Wij bieden een afwisselende stage aan binnen een gezellig team van programmamakers, stagiairs en vrijwilligers.

Museon
Het Museon is één van de boeiendste populairwetenschappelijke musea van Nederland. Naast de permanente presentaties zijn er altijd tijdelijke tentoonstellingen te zien en vinden er allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Er komen jaarlijks bijna 200.000 bezoekers naar het Museon, veelal voor de grote tijdelijke tentoonstellingen. Zo’n 50.000 van die bezoekers zijn leerlingen van het lager en middelbaar onderwijs die voor een les of activiteit het Museon bezoeken.

Stageomschrijving
Tijdens je stage zal je meedraaien als collega binnen de afdeling Educatie en Presentatie. Je zult de hele cyclus doorlopen, van het bedenken van maatschappelijk actuele en wetenschappelijke thema’s tot het opleveren van kopij voor de promotie. De werkzaamheden variëren van je verdiepen; bijvoorbeeld in verschillende wetenschappelijke onderwerpen en de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN. Maar ook het zoeken naar actuele en spectaculaire onderwerpen voor lezingen en workshops en de sprekers en uitvoerders daarvan.
Voor de educatieve producten van het Museon geldt dat er ideeën zijn die moeten worden gerealiseerd. Daarbij is soms vooraf nog onderzoek nodig. En het (digitale) materiaal moet uiteindelijk tot een echt product uitgewerkt worden. En nieuw materiaal zal ook met bezoekers en schoolklassen getest moeten worden voordat het definitief wordt aangeboden.

Functie-eisen
Voor deze stageplek zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde student of net-afgestudeerde. Een echte ‘science-fan’, met kennis van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappij. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken. En tenslotte zou het fijn zijn als je bereid bent om één avond en/of één zondag in de maand bij de lezing aanwezig te zijn.

Periode
In overleg, maar minimaal per kwartaal. Vanaf september/oktober tot en met juni. Minimaal 2 dagen per week.

Informatie en sollicitatie
E-mail je CV voorzien van een korte motivatie, aan Dhr. A. van Oord (avoord@museon.nl). Eventuele vragen over deze vacature kun je ook per mail aan hem richten.
Het Museon geeft geen stagevergoedingen, maar we kunnen wel reiskosten vergoeden. In overleg maken we daar goede afspraken over.
Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Foto links Museon in Den Haag