Tijdelijke tentoonstelling

Illusions - magie of wetenschap?

Kom naar Illusions!
Afbeelding: Kom naar Illusions!

Houden je ogen je voor je gek? Of zijn het je hersens? Wandel langs bizarre fenomenen, probeer zelf uit hoe illusies werken en neem je familie in de maling! In de nieuwe tentoonstelling Illusions - magie of wetenschap? kun je allerlei illusies ervaren, van een uit elkaar vallende keukentrap tot een bodemloze put en van wandelende takken tot de voorloper van de film. Hoe kan wat je ziet niet kloppen met wat er echt is? Ontdek de rol van je eigen zintuigen bij het vormen van zinsbegoochelingen en waarom onze hersenen ons zo kunnen beetnemen.

De opstelling bestaat uit een aantal grote illusies die de bezoekers vermaken en verbazen, aangevuld met allerlei kleinere illusies die je individueel of in een groep kunt ontdekken. Elkaar helpen met het ontdekken vormt het uitgangspunt van de tentoonstelling.

Illusions - magie of wetenschap? is onderverdeeld in vijf gebieden:
Zintuigen, Het brein, Laat je verrassen, Ontdek het zelf/junior en Ontdek het zelf/senior. Elk deel is verrijkt met extra tentoonstellingsonderdelen zoals lachspiegels voor de kleintjes bij Ontdek het zelf/junior en modellen van hersenen uit de collectie bij het tentoonstellingsdeel Het brein. Daarnaast zijn er speurtochten om de tentoonstelling te ontdekken en organiseren we allerlei aanvullende activiteiten, zoals zelf een goocheltruc maken.

 

Wil je alvast rondkijken in de tentoonstelling?
Kijk hier voor een 360°-impressie!

 

Klik hier voor alle tentoonstellingen.

Foto links Kom naar Illusions!
---
Ames kamer

Ames kamer

---
de hoofdschotel

de hoofdschotel

---
de spin

de spin

---
spiegelbeelden

spiegelbeelden

---
Oneindige put

Oneindige put

---
Reukexperiment

Reukexperiment

---
Illusions vloer

Illusions vloer

---
Brein gallerij

Brein gallerij

Wanneer

t/m 5 maart 2017

Trefwoorden
natuur
ShareThis