Affiche Reizen in de Ruimte

Tentoonstelling | vr 19 okt 2018 - zo 1 sep 2019

Reizen in de Ruimte

Op weg naar een nieuwe aarde

Mensen willen alles verkennen en steeds verder reizen. Nu we overal op aarde zijn geweest, willen we de ruimte in. Reizen in de ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

Een wereld waarin je kunt ontdekken welke actuele technieken en thema’s een rol spelen in het verwezenlijken van onze droom: zelf verder leven buiten de aarde! Een intens mooie en spannende, maar levensgevaarlijke reis naar een nieuwe, onontdekte planeet maken? Of toch liever veilig thuis blijven? Waar kies je voor?

De reis door de tentoonstelling begint op aarde, waar een stevig trainingsprogramma je klaarstoomt tot astronaut in de dop. Dan is het tijd om de ruimte in te gaan, waar je selfies kunt maken in de slaapcabine of op de wc van het ruimtestation. Buiten kunnen asteroïden gevaarlijk zijn voor de raket, en als je er veilig doorheen komt land je in de veilige haven van je nieuwe thuisplaneet. Daar kun je meteen aan de slag met ruimtelandbouw en het bestuderen van de eigenschappen van jouw nieuwe aarde.

Reizen in de ruimte is een interactieve tentoonstelling waarin je van alles te weten komt over hoe de mens kan verhuizen naar andere planeten. Ga op weg naar je nieuwe woonplek en kom er achter hoe je moet overleven na aankomst. Je krijgt nieuwe inzichten en doet ideeën en ontdekkingen op over reizen in de ruimte. Hoe overleef je op een andere planeet, een nieuwe aarde?

Speciaal programma voor het onderwijs

Naar boven