Plastic or Planet
Plastic or Planet

Tentoonstelling | do 12 mrt 2020 - zo 22 nov 2020

National Geographic - Planet or Plastic

Van maart tot eind 2020 is National Geographic - Planet or Plastic het thema van de National Geographic fototentoonstelling, een verzameling van journalistieke foto’s over de productie van plastic, via gebruik tot zwerfafval. Daarbij zijn ook artistieke foto’s te zien waarmee kunstenaars attentie vragen voor de schaalgrootte en trieste effecten van onze omgang met plastic. Ook toont de expostie foto’s van wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt het plastic probleem in kaart te brengen en van de zoektocht naar oplossingen voor de vervuiling de oceanen met plastic.

De foto’s in de tentoonstelling zullen een onvergetelijke indruk maken, inspireren en aanzetten tot bewustere omgang met plastic. Kom bijvoorbeeld kijken naar de foto’s van de talloze winkeltjes overladen met plastic artikelen, de golfsurfer in de plasticsoep of de foto van het piep kleine beetje plastic dat overbleef van twee partners die een zero-waste lifestyle nastreefden en na twee jaar slechts 1 jampotje vol onrecyclebaar en oncomposteerbaar afval hadden.

Wereldfotografie
Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont. Iconen van National Geographic, wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Klik hier voor alle tentoonstellingen.