George F. Mobley: Mont Saint-Michel, Normandië, Frankrijk
?
George F. Mobley: Mont Saint-Michel, Normandië, Frankrijk

Tentoonstelling | vr 28 jun 2019 - zo 1 mrt 2020

National Geographic - Colors of the World

Deze prachtige foto-expositie laat je op een nieuwe manier naar onze planeet kijken.

National Geographic Colors of the World toont de fascinerende beleving van kleur in fotografie. Hoe bepaalt kleur het karakter van de foto? Dit fenomeen wordt getoond in prachtige fotografie. Een wereld van kleuren omringt ons elke minuut van de dag en toch staan we hier zelden bij stil. In deze tentoonstelling besteden we aandacht aan perceptie, betekenis en symboliek van kleuren in onze wereld. Kleur kan ons kalmeren, kleur kan ons energie geven, kleur kan ons verbazen en iedereen heeft een favoriete kleur! En wat is de betekenis van kleur bij dieren?

Colors of the World is een inspirerende tentoonstelling met prachtige, verbazingwekkende foto’s die je op een andere manier naar onze planeet laten kijken. In deze tentoonstelling worden spectaculaire foto’s getoond van topfotografen als Steve McCurry, Brian J. Skerry en George F. Mobley.

National Geographic Colors of the World is te zien van 28 juni tot en met 1 maart 2020.

Wereldfotografie

Fotografie, in het bijzonder natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie heeft het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel werken we samen met National Geographic, waarmee het Museon qua thematieknauwe verwantschap vertoont. National Geographic Colors of the World wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Naar boven