Tijdelijke tentoonstelling

De iconen van National Geographic

Afbeelding: Afghan Girl (Foto Steve McCurry)

Vanaf 2 september toont het Museon in Den Haag in de NatGeo Focus Gallery Iconen van National Geographic. Het accent in deze prachtige expositie ligt op natuurfotografie in een context van cultuur en wetenschap. De tentoonstelling bevat foto’s 65 van adembenemende plekken, enerverende gebeurtenissen en bijzondere verschijnselen.

Steve McCurry fotografeerde in 1984 in het vluchtelingenkamp Nasir Bagh in Pakistan een Afghaans meisje. Hij creëerde hiermee een prachtig portret dat wereldberoemd werd. In 2002 wist hij haar weer te vinden en werd haar naam bekend: Sharbat Gula.

John Stanmeyer was in 2014 winnaar van de World Press Photo met zijn foto waarop Afrikaanse migranten aan de kust van Djibouti verbinding zoeken met het Somalische netwerk.

Deze foto’s, samen met 65 werken van tien andere fotografen zijn te zien in de tentoonstelling De Iconen van National Geographic. In de expositie maakt de bezoeker een reis over de wereld in verschillende perioden. Een verschil met de eerdere NatGeo Focus Gallery expositie is dat de samenstellers van de tentoonstelling de gefotografeerde hedendaagse cultuur- en natuurthema’s deze keer hebben verrijkt met prachtige historische zwart wit foto’s (vanaf 1890).

Iconen van National Geographic is verlengd tot en met 2 april 2017.

Wereldfotografie
Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont. Iconen van National Geographic, wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

 

Klik hier voor alle tentoonstellingen.

Foto links Afghan Girl (Foto Steve McCurry)
---
Bekijk ook de foto's van de Junior fotowedstrijd!

Bekijk ook de foto's van de Junior fotowedstrijd!

---
Dewi Baggerman

Dewi Baggerman heeft met deze foto de internationale fotowedstrijd National Geographic Kids 2016 gewonnen! Haar kleurrijke tulpenfoto werd gekozen uit meer dan 46.000 inzendingen uit tien landen.

Wanneer

verlengd t/m 2 april 2017

Trefwoorden
natuurcultuur