Tentoonstelling | vr 25 okt 2019 - vr 8 nov 2019

2030 is nu

De tentoonstelling #2030isNu maakt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals of SDG's) van de Verenigde Naties persoonlijk. Door interactieve uitdagingen aan te gaan kom je erachter hoe je zelf kunt bijdragen aan een betere wereld. Ben je bereid deze uitdaging aan te gaan?

De reizende tentoonstelling is gemaakt om jongeren kennis te laten maken met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De basis van de opstelling wordt gevormd door een interactieve wand en is speciaal gemaakt voor grote evenementen zoals popfestivals. De tentoonstelling is tijdelijk opgesteld in de International Lounge van het Museon en gratis te zien van 25 oktober t/m 8 november 2019.

One Planet
#2030isNu
is een reizende aanvulling op One Planet, de centrale opstelling van het Museon waarin te zien is dat er wel degelijk antwoorden zijn op grote, mondiale vragen. Met One Planet vervult het Museon zijn door de VN bekrachtigde rol als pionier en inspirator voor het behalen van de 17 wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De expositie etaleert inspirerende oplossingen voor een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. Bezoekers worden uitgenodigd om zich te laten inspireren, mee te denken en tot actie over te gaan. En zo een held op deze planeet te worden. De Verenigde Naties hebben vanwege deze expositie het Museon erkend als officieel partner voor het uitdragen van de inhoud en het belang van die doelen.

De expositie is te zien t/m 8 november 2019.

Naar boven