Exterieur Museon
?
Museon. Foto: Patrick Rasenberg / CC

Over het Museon

Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. In de centrale tentoonstelling One Planet leer je op een leuke manier wat je zelf kan doen om onze aarde leefbaar te houden.

Tijdelijke tentoonstellingen

De tijdelijke tentoonstellingen zijn altijd interactief en geschikt voor het hele gezin. De thema’s zijn divers en gaan bijvoorbeeld over ruimtevaart, vulkanen, klimaatverandering, de evolutie of de Romeinen! Bovendien kunnen bezoekers altijd terecht in de NatGeo Focus Gallery, de permanente fototentoonstelling van National Geography die twee keer per jaar van thema wisselt. 

Interactief museum 

In het Museon leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde, want er zijn telkens wisselende tentoonstellingen en veel activiteiten voor het hele gezin. 

One Planet 

One Planet, de nieuwe vaste tentoonstelling in het Museon, is gebaseerd op de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals) die geformuleerd zijn door de Verenigde Naties. In One Planet leer je op interactieve en persoonlijke wijze dat iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan een leefbare planeet. Voorbeelden van thema's die aan bod komen zijn: overbevissing, watervervuiling, energie, vluchtelingen, klimaatverandering en discriminatie.
Het is een leuke, boeiende en leerzame tentoonstelling voor het hele gezin met veel interactie waarbij de bezoekers spelenderwijs antwoord krijgen op de vraag, hoe we met elkaar de aarde leefbaar en gezond houden.

Kleine exposities in het Museon 

In het Museon zijn ook kleinere permanente tentoonstellingen te zien die over uiteenlopende onderwerpen gaan, bijvoorbeeld de Romeinen, de prehistorie, satellieten, vulkanen of het leven op de Noordpool

Naar boven