Exterieur Museon
?
Museon. Foto: Patrick Rasenberg / CC

Over het Museon

Actief, geëngageerd en vernieuwend

Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen.

Het Museon is een interactief museum voor het hele gezin. In het museum leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde, want er zijn telkens wisselende tentoonstellingen en veel activiteiten voor jong en oud.

Een leven lang leren

Het Museon staat in het teken van een leven lang leren. Je komt er als kind met je klas of met je ouders. Als volwassenen bezoek je het Museon individueel of samen met je kinderen of kleinkinderen, want ongeacht je leeftijd valt er in het Museon altijd iets te zien en te beleven.

Het Museon is echt een familiemuseum. Het is dus niet alleen voor kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar uit alle delen van de samenleving leuk en leerzaam, maar ook voor hun ouders en grootouders. Dat komt doordat onze programmering zowel ervaren als nieuwe museumbezoekers  aanspreekt en bezoekers veel samen kunnen beleven en doen. 

Het onderwijs, zowel primair als voortgezet, is een andere belangrijke doelgroep voor het Museon. Scholen bezoeken het Museon vanwege het brede aanbod van educatieve activiteiten, die zich in alle opzichten onderscheiden van een les op school. De onderwerpen worden, meest aansluitend op het curriculum, gepresenteerd in een omgeving die uitnodigt tot ontdekken en onderzoeken. De tentoonstellingen en authentieke voorwerpen spelen hierbij de hoofdrol.

Naar boven