Openingstijden en programma zomervakantie

AfbeeldingMaak een kruidenzakje

Kom voor een dagje uit naar Den Haag! Het Museon is een ideale bestemming voor het hele gezin. Kombineer dit bijvoorbeeld met het Omniversum of een bezoek aan het strand in Scheveningen.

In onze tentoonstellingen is van alles te doen en te beleven. Doe mee met onze activiteiten in de vakantie!
Tussen 7 juli en 2 september is het Museon dagelijks geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Activiteiten:
Ontwerp je eigen familiewapen, vanaf 6 jaar
Ga aan de slag met verf, kwasten, wol of andere materialen en ontwerp je eigen familiewapen naar Middeleeuws voorbeeld voor je kookpotje van klei, zelf gemaakte boekje of juwelenkistje. (per dag kan het aanbod wisselen)
di, woe, do, zo 11.30 - 15.30 uur (inloop tot half uur voor sluitingstijd), extra kosten: € 2

Middeleeuwse apotheek; voor al uw kwaaltjes een oplossing!, voor jong & oud
Slechte adem? Drink een kopje saliethee. Brandwond, neem wat wijnruit. Oorpijn Snipper een uitje. Voor ieder kwaaltje of pijntje heeft de middeleeuwse kruidendoktor een natuurlijk middeltje! Maak na afloop je eigen lavendel kruidenzakje tegen slapeloosheid.
Vol is vol! Vooraf inschrijven is helaas niet mogelijk.
Week 28, 30, 32 en 34: iedere di, woe, do, zo 13.00 - 13.45 uur
en tijdens het Themaweekend 14 juli & 15 juli 12.00 – 13.00 uur

One Planet in de spotlights, voor iedereen
Kom snoepen van insecten, je verwonderen over koraal, laat je haren overeind zetten of speel het duurzaamheidsraadspel! De activiteiten wisselen per dag.
iedere di, woe, do, zo 12.00 & 14.30 uur (niet op 15 juli)

AppLab, ca. 4 t/m 12 jaar
Ga aan de slag met creatieve en educatieve apps
dagelijks tijdens de vakantie

Nederland zoemt - een wilde bijenexpositie, vanaf ca. 6 jaar
Trek in een vruchtensapje? Stap op de sapfiets in de bijententoonstelling en meng al trappend aardbeien, bananen en appelsap. Lekker? Zonder bijen geen aardbeien, appels en ander fruit! Hoe komt dat? Ontdek het in de bijententoonstelling.
In week 29, 31, 33 & 35 op di, woe, do, zo tussen 13.00 - 13.45 uur
Vol is vol! Vooraf inschrijven is helaas niet mogelijk

Kleurplaat glas in lood, voor iedereen
als je even een rustig moment nodig hebt...!
dagelijks

Tentoonstellingen:
Kom naar Ridders en Kastelen - een nieuwe kijk op de Middeleeuwen en maak kennis met de jonkvrouw, de ridder, de smid, de handelsvrouw en nog veel meer mensen uit deze periode!
Bekijk de prachtige foto's in de nieuwe National Geographic-tentoonstelling Greatest Landscapes - adembenemende vergezichten en prachtige panorama’s van de meest bijzondere plekken op aarde.
En bezoek ook zeker onze grote tentoonstelling One Planet en kijk hoe jij een held op onze planeet kunt zijn!

Kleinere exposities:
Maak in De onderduikkinderen van 'Tante Zus' kennis met de verzetsheldin Ru Paré, die in de Tweede Wereldoorlog het leven van 52 kinderen redde.
En in Nederland zoemt kan je ontdekken hoe we de wilde bijen kunnen helpen.

Lees meer over:

Online tickets kopen