Nieuws voor het onderwijs

Museon-nieuws voor het onderwijs:

ICTY Legacy Dialogues: “From the Tribunal to the Classroom” - How to deal with the Yugoslav wars in history education?

Op 30 Januari 2017 organiseren het Outreach programma van het Joegoslavië tribunaal en EUROCLIO – de Europese Vereniging voor Geschiedenis Docenten, een publiek evenement in het Museon in Den Haag. Hiervoor komen geschiedenisonderwijzers, experts op het gebied van geschiedenisonderwijs en leden van maatschappelijke organisaties uit de regio en Europa, bijeen om de volgende vraag de beantwoorden: ‘Waarom, en hoe kunnen de oorlogen gedurende de jaren 1990 in het voormalige Joegoslavië behandeld worden in het geschiedenisonderwijs?’. Een eerste panel zal ingaan op het geschiedenisonderwijs in de regio, waarna een tweede panel het geschiedenisonderwijs met betrekking tot Srebrenica en Dutchbat in Nederland zal behandelen. De panelleden zullen ingaan op de struikelblokken, maar ook op de mogelijkheden om deze gevoelige geschiedenissen bespreekbaar te maken.
Joke van der Leeuw-Roord (oprichter EUROCLIO) zal de dagvoorzitter zijn. Met Dr. Chris van der Heijden (Groene Amsterdammer), Dion van den Berg (Pax voor Vrede), Frans van Rumpt (VGN), Dr. Marko Suica (Universiteit van Belgrado), Bojana Dujkovic Blagojevic (EUROCLIO-HIP) en Dea Maric (Universiteit van Zagreb).

Museon - 30 januari 2017 - gratis toegang voor deelnemers

Kijk hier voor meer informatie:

Het Museon staat op de NOT van 24-28 januari 2017.
Deelname is gratis, hier kan je je aanmelden.

One Planet

Sinds oktober 2016 is onze gloednieuwe tentoonstelling ONE PLANET geopend.
Lees hier meer over de tentoonstelling.