Nieuws, Onderwijs | 21 sep 2021

Kunstwedstrijd Create for Climate

Deel jouw creatieve ideeën voor een groenere planeet!

British Council Nederland en de Britse Ambassade in Den Haag nodigen je uit om deel te nemen aan een kunstwedstrijd!

Deel jouw creatieve ideeën voor een groenere, schonere planeet aarde! In oktober zal in het Verenigd Koninkrijk de COP26 plaatsvinden, de 2021 editie van de   jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Deze klimaatconferenties behoren tot de grootste internationale bijeenkomsten van de wereld. Meer dan 190 wereldleiders zullen samen komen om de uitdaging rondom klimaatverandering aan te gaan.

In de aanloop naar deze grote bijeenkomst willen we JOUW stem horen!

Wat is jouw visie voor een groene en duurzame toekomst voor onze planeet?

Wie kan meedoen?
De wedstrijd staat open voor leerlingen in het voortgezet onderwijs in Nederland van de brugklas t/m de derde klas (vmbo, havo, en vwo) en voor leerlingen tussen de 12 en 15 jaar van internationale en Britse scholen in Nederland.

Hoe kan je meedoen?
Maak een kunstwerk in een vorm naar eigen keuze. Dit kan bijvoorbeeld een schilderij, tekening, beeldhouwwerk, gedicht, kort verhaal, lied, video of ander creatief idee zijn. Houd er rekening mee dat het uiteindelijke werk, inclusief schriftelijke inzendingen, moet vallen binnen de afmetingen van minimaal A4 en maximaal A3. Video’s mogen maximaal 3 minuten duren.

Thema’s
Naast de richtlijnen over het formaat vragen we je één van de onderstaande thema’s te kiezen om op te reageren met je kunstwerk. De thema’s zijn direct gelinkt aan een selectie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals), een verzameling van 17 wereldwijde doelen die zijn ontworpen als instructies om een vreedzame en duurzame toekomst voor iedereen op onze planeet te bereiken.

• Klimaatactie (SDG 13): neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.
  • Leven in het water (SDG 14): behoud en maak duurzaam gebruik van de oceanen, de zeeën en de maritieme hulpbronnen.
  • Leven op het land (SDG 15): bescherm, herstel en bevorder het duurzaam gebruik van ecosystemen, beheer bossen duurzaam, bestrijd woestijnvorming en landdegradatie en draai het terug en roep het verlies aan biodiversiteit een halt toe.

Stapsgewijze instructies
1. Selecteer je favoriete thema uit de drie bovenstaande opties.
2. Kies de kunstvorm die je wil gebruiken voor jouw kunstwerk.
3. Maak jouw persoonlijke kunstwerk en gebruik je fantasie om ons je visie op een groene planeet te laten zien!
4. Stuur je kunstwerk digitaal in (scan, foto, document of video) naar projects.nl@britishcouncil.org inclusief een volledig ondertekend toestemmingsformulier (Consent Form) ondertekend door je ouder of voogd. Als je bestanden groter zijn dan 5 MB, stuur ons dan een bestand via WeTransfer.

Prijs
Negen winnaars worden geselecteerd door een deskundige jury. Voor elk thema wordt uit elke leeftijdsgroep/jaar een winnaar gekozen. De winnaars krijgen de kans hun kunstwerk tentoongesteld te zien in een online tentoonstelling van Museon, en worden uitgenodigd voor een feestelijke opening van de tentoonstelling met een rondleiding door het Museon en een Q&A met een jonge klimaatactivist op donderdag 28 oktober.

Deadline
De deadline om je kunstwerk in te sturen is zondag 17 oktober 2021.

Voor meer informatie ga naar www.britishcouncil.nl.