GeoWeek

Onderwijs | 25 mrt 2019

GeoWeek in het Museon

3 t/m 7 juni

Tijdens de 13e editie van de GeoWeek duiken duizenden leerlingen uit heel Nederland in de professionele wereld van geografie. Een leuke en educatieve ervaring, meedoen is makkelijk én helemaal gratis!

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert de GeoWeek van 3 t/m 7 juni 2019. Tijdens deze week organiseren professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector vele uiteenlopende ‘expedities’: een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles in je eigen klas. Door zelf te doen ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Zo krijgen ze inzicht in de mogelijkheden van één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector!

Het Museon doet dit jaar mee met de expeditie Nederland Waterland! voor groep 7 en 8.
Doen jullie mee? Meld je dan aan met je klas: https://www.geoweek.nl/expedities/285/nederland-waterland
Inschrijven kan t/m 18 mei, deelname is gratis.

Nederland, waterland!

Waar komt al dat water in Nederland vandaan en hoe beschermen we ons ertegen? In deze expeditie kom je alles te weten over onze strijd tegen het water. Maar ook hoe water juist vόόr ons kan werken. Vervolgens ga je zelf aan de slag en onderzoek je onder andere de kracht van water en zand. Er wordt afgesloten met een quiz waarbij jouw waterkennis wordt getest!

Heb je nog vragen over de GeoWeek? Neem dan gerust contact op via info@geoweek.nl.