GeoWeek

Onderwijs | 6 mrt 2020

GeoWeek in het Museon

25-29 mei

Tijdens de GeoWeek van 25-29 mei duiken leerlingen uit heel Nederland in de professionele wereld van geografie. Een leuke en educatieve ervaring, meedoen is makkelijk én helemaal gratis!

Professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector organiseren tijdens de GeoWeek vele uiteenlopende ‘expedities’: een bedrijfsbezoek, veldwerk of gastles in je eigen klas. Door zelf te doen ontdekken leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde. Zo krijgen ze inzicht in de mogelijkheden van één van de grootste groeibranches wereldwijd: de geosector!

Het Museon doet mee aan de GeoWeek (25-29 mei); ga met je klas op expeditie naar Nederland Waterland! voor groep 7 en 8. We doen allerlei proefjes met water en zand; handen uit de mouwen dus! Deelname is gratis, meld je dan aan met je klas via https://www.geoweek.nl/expedities/285/nederland-waterland.

Inschrijven kan t/m begin mei, deelname is gratis.

Nederland, waterland!

Waar komt al dat water in Nederland vandaan en hoe beschermen we ons ertegen? In deze expeditie kom je alles te weten over onze strijd tegen het water. Maar ook hoe water juist vόόr ons kan werken. Vervolgens ga je zelf aan de slag en onderzoek je onder andere de kracht van water en zand. Er wordt afgesloten met een quiz waarbij jouw waterkennis wordt getest!

Heb je nog vragen over de GeoWeek? Neem dan gerust contact op via info@geoweek.nl.