Winnaars First Lego League Haaglanden 2019 (Foto Bart van Vliet/HCO)
Winnaars First Lego League Haaglanden 2019 (Foto Bart van Vliet/HCO)

Onderwijs | 29 jun 2020

FIRST LEGO League Haaglanden: Replay!

De inschrijving is nu geopend

Doe mee met de klas!
Een eigen Lego-robot ontwerpen, bouwen en programmeren? Dankzij de programma’s van First Lego League is het mogelijk om deze spannende technische uitdagingen te integreren in lesprogramma’s.

Ieder jaar is er een nieuw thema met allerlei uitdagingen. De Stichting Techniekpromotie maakt de programma’s beschikbaar voor scholen in Nederland. Het Museon is vanaf dit schooljaar partner voor de regio Haaglanden. De regiofinale vindt plaats op 16 januari 2021 tijdens het Haags Technologie Festival.

FIRST LEGO League daagt je komend schooljaar uit om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie! Er zijn twee leeftijdscategorieën: Junior First LEGO League (6 tot 9 jaar) en First LEGO League (9-14 jaar).

Wereldwijd doen uit 70 landen maar liefst 250.000 kinderen mee aan de FIRST LEGO League. In Nederland faciliteert Stichting Techniekpromotie de regio’s. Ook organiseert de stichting de BeNeLux finale. Museon is de officiële partner voor de regio Haaglanden en neemt deze taak over van het Haags Centrum voor Onderwijsadvies (HCO).

Kijk hier voor meer informatie