Museon
?
Museon

MuseOnline

Ontdek de wereld vanuit je eigen huis!

Ontdek de wereld vanuit je eigen huis! Online is er altijd wat te doen, te ontdekken of te leren.

De hele eerste verdieping van het Museon is met een 360 gradencamera in beeld gebracht. Daardoor kun je nu virtueel ronddwalen door de tentoonstelling One Planet en de tentoonstellingszalen eromheen.

Thuisactiviteiten voor gezinnen

Ga aan de slag als een echte wetenschapper met proefjes. Doe een quiz en ontdek de wereld met gekke, grappige of bijzondere weetjes. Knutsel mee met huis, tuin en keukenmaterialen. Of kook een Romeins 3-gangen menu!

Filmpjes 'Verlaten museum vol verhalen'

Het Museon is een interactief museum met een schatkamer vol objecten uit de wereld van de natuur, cultuur en techniek, Nieuwsgierig naar al die schatten in het depot? Neem online een kijkje achter de schermen!

Luister naar de verhalen uit de tentoonstelling 'Getekend'

De tentoonstelling Getekend. Persoonlijke verhalen uit de Japanse bezetting is nu niet te bezoeken. Daarom presenteren we de komende weken elke vrijdag en woensdag op onze website een nieuw verhaal uit de tentoonstelling.

Educatief materiaal

Op 22 april was het Earth Day. Van "World's Largest Lesson" kwam het idee om deze dag te vieren met "Klimaatgesprekken". Dat kan natuurlijk ook op een andere dag. Nu veel leerlingen op afstand leren en geïsoleerd zijn van hun vrienden en familie, kan deze activiteit een mooie manier zijn om contact te leggen met oudere familieleden.

Naar boven