Ontwikkelingsdoel 17 in de tentoonstelling One Planet
?
Ontwikkelingsdoel 17 in de tentoonstelling One Planet
Groep 7 en 8

Programma primair onderwijs

One Planet-tour (PO)

Zelf met je klas aan de slag in het Museon

Het valt niet mee om deze bijzondere wereld vredig, schoon en eerlijk te houden. Maar het kan wél, zo ontdekken leerlingen in de activerende expositie One Planet, held op jouw planeet.

In deze tentoonstelling maken leerlingen op een leuke, toegankelijke manier kennis met de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De tentoonstelling laat zien dat er wel degelijk oplossingen zijn voor vraagstukken zoals een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en voor het aanvaarden van verschillen tussen mensen. One Planet prikkelt leerlingen om zelf met hun eigen ideeën aan deze doelen bij te dragen.

Met de One Planet Tour ontdekken leerlingen individueel of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij de zeventien doelen, waarbij ze een aantal elementen van de opstellingen gebruiken. De leerlingen leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij belangrijk vinden.

Reserveren

Wil je met je klas een bezoek aan het Museon brengen en een One Planet-tour reserveren? Stuur een e-mail naar educatie@museon.nl of bel 070-3381463.

Naar boven