Leerlingen van OBS Archipel, winnaars van het Innovatieproject 2021
?
Leerlingen van OBS Archipel, winnaars van het Innovatieproject 2021

Doe mee aan de FIRST LEGO League!

De FIRST LEGO League (FLL) is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. In een team gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een volledig autonome robot. Tijdens een leuke en spannende finale strijden alle teams om de eer en om een plaats in de Beneluxfinale. Ieder jaar heeft de FIRST LEGO League een ander thema met nieuwe uitdagingen. Het thema van seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECT.

Museon organisator regiofinale Haaglanden

Het Museon is organisator van de finale voor de regio Haaglanden (Den Haag, Wassenaar, Rijswijk, Zoetermeer en de Bollenstreek) en begeleidt deelnemende teams tijdens hun voorbereidingen. Het Museon werkt hiervoor samen met het evenementenbureau Vanderkruit SportsEvents, dat al meer dan 20 jaar betrokken is bij de First Lego League.

Regiofinale Haaglanden

De finale van de First Lego League Haaglanden vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022.

Programma’s voor jongere kinderen

Ook voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kinderen van 6 t/m 10 jaar zijn er ‘divisies’ van de FIRST LEGO League. Met de First Lego League kun je als school W&T als doorlopende leerlijn integreren in je curriculum! Ook voor de FLL Discover en FLL Explore biedt het Museon de teams begeleiding bij de voorbereiding en een leuke afsluiting tijdens het finaleweekend.

Contact

Interesse om ook deel te nemen met jouw school, bso of scouting? Neem contact op met Gert-Jan van Rijn (T: 070-3381414 / E: gjvrijn@museon.nl) of René van der Kruit (M: 06-10559064 / info@vanderkruit.nl)
Je kunt ook contact opnemen met de Stichting Techniekpromotie (STP). De STP ondersteunt alle regio’s in Nederland en organiseert de Beneluxfinale.

Finale Haaglanden seizoen 2019-2020 (foto Bart van Vliet)
Naar boven