Winnaars First Lego League Haaglanden 2019 (Foto Bart van Vliet/HCO)
?
Winnaars First Lego League Haaglanden 2019 (Foto Bart van Vliet/HCO)

First Lego League

in het Museon


Een eigen LEGO-robot ontwerpen, bouwen en programmeren: welke leerling wil dit nu niet? Dankzij de programma’s van FIRST LEGO League is het mogelijk om deze spannende technische uitdagingen te integreren in uw lesprogramma’s. Alle programma’s sluiten aan bij de kerndoelen. Ieder jaar is er een nieuw thema met interessante uitdagingen!

First Lego League (Foto: Bart van Vliet)


 

Regiofinale Haaglanden

Komend schooljaar organiseert het Museon de finale van de FIRST LEGO League voor de regio Haaglanden. Het thema voor het seizoen 2020-2021 is ‘Replay!’. Scholen en teams kunnen zich al inschrijven.
De regiofinale vindt plaats op 16 januari 2021 tijdens het Haags Technologie Festival in het Museon.

RePLAY!

FIRST LEGO League Haaglanden daagt leerlingen komend schooljaar uit om uitvindingen en innovaties te bedenken rondom sport en technologie! Er zijn drie leeftijdscategorieën: FIRST LEGO League Discover (4 t/m 6 jaar), FIRST LEGO League Explore (6 t/m 10 jaar) en FIRST LEGO League Challenge (9 t/m 15 jaar). Meer weten? Kijk op FLL Nederland of download de folder.
 

Twee maanden meer tijd vanwege corona

Vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen voor het onderwijs worden alle regiofinales ongeveer 2 maanden later gehouden. Teams hebben in het nieuwe schooljaar dus langer de tijd om zich voor te bereiden. De finale in het Museon vindt plaats op 16 januari 2021.

Het is waarschijnlijk dat vanwege de coronacrisis aanpassingen nodig zullen zijn in de opzet van de regiofinale zelf. Het Museon houdt hierover nauw contact met de Stichting Techniekpromotie, de andere regio’s. Teams en scholen zullen steeds worden geïnformeerd en waar nodig ook verder betrokken.

Inschrijven seizoen 2020-2021

De inschrijving voor FIRST LEGO League Challenge (9 t/m 15 jaar) is al gestart. De inschrijving voor FIRST LEGO League Explore (6 t/m 10 jaar) start in september.
Meld je team aan via deze pagina.

In het najaar start het Museon een pilot voor een FIRST LEGO League Discover (4 t/m 6 jaar). We zoeken hiervoor enkele scholen die interesse hebben in deelname. Neem hiervoor contact op met het Museon.

Contact

De Stichting Techniekpromotie is licentiehouder van de FIRST LEGO League. Het Museon is vanaf komend schooljaar partnerorganisatie voor de regio Haaglanden. Het Museon werkt bij de organisatie van de First Lego League samen met Vanderkruit Sports Events.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Gert-Jan van Rijn (T: 070-3381414 / E: gjvrijn@museon.nl)

First Lego League 2019 (Foto: Bart van Vliet)
Naar boven