Leerlingen van OBS Archipel, winnaars van het Innovatieproject 2021
?
Leerlingen van OBS Archipel, winnaars van het Innovatieproject 2021

Doe mee aan de FIRST LEGO League!

De FIRST LEGO League (FLL) is een internationale wedstrijd gebaseerd op LEGO voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar. In een team gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen, programmeren en bouwen van een volledig autonome robot. Tijdens een leuke en spannende finale strijden alle teams om de eer en om een plaats in de Beneluxfinale. Ieder jaar heeft de FIRST LEGO League een ander thema met nieuwe uitdagingen. Het thema van seizoen 2021-2022 is CARGO CONNECT.

Museon organisator regiofinale Haaglanden

Het Museon is organisator van de finale voor de regio Haaglanden (Den Haag, Wassenaar, Rijswijk, Zoetermeer en de Bollenstreek) en begeleidt deelnemende teams tijdens hun voorbereidingen. Het Museon werkt hiervoor samen met het evenementenbureau Vanderkruit SportsEvents, dat al meer dan 20 jaar betrokken is bij de First Lego League.

Regiofinale Haaglanden

De First Lego League start aan het begin van het schooljaar. Inschrijven voor het seizoen 2021-2022 is al mogelijk! De finale van de First Lego League Haaglanden vindt plaats in het weekend van 26 en 27 januari 2022.

Kick off voor startende coaches (online)

Heb je een team aangemeld? Of interesse om met jouw school, scouting of bso mee te doen? Op donderdag 23 september 2021 is er van 16:30 tot 17:30 een online voorlichtingsbijeenkomst voor teamcoaches en geïnteresseerden. Met uitleg over het nieuwe seizoen, het thema, de wedstrijdonderdelen en de finale. Plus gelegenheid voor vragen. Aanmelden kan via info@vanderkruit.nl.

Programma’s voor jongere kinderen

Ook voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en kinderen van 6 t/m 10 jaar zijn er ‘divisies’ van de FIRST LEGO League. Met de First Lego League kun je als school W&T als doorlopende leerlijn integreren in je curriculum! Ook voor de FLL Discover en FLL Explore biedt het Museon de teams begeleiding bij de voorbereiding en een leuke afsluiting tijdens het finaleweekend.

Contact

Interesse om ook deel te nemen met jouw school, bso of scouting? Neem contact op met Gert-Jan van Rijn (T: 070-3381414 / E: gjvrijn@museon.nl) of René van der Kruijt (M: 06-10559064 / info@vanderkruit.nl)
Je kunt ook contact opnemen met de Stichting Techniekpromotie (STP). De STP ondersteunt alle regio’s in Nederland en organiseert de Beneluxfinale.

Finale Haaglanden seizoen 2019-2020 (foto Bart van Vliet)
Naar boven