Algemene informatie VO

De meeste lessen kunt u reserveren via deze link. Heeft u hulp nodig bij het reserveren, dan helpen wij u graag. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Educatie, tel. 070-3381463 of e-mail educatie@museon.nl.

 

Tarieven VO 2017 – 2018

Educatief programma verzorgd door Museondocent/-conservator
Scholen uit Den Haag (de Gemeente Den Haag subsidieert het Museonbezoek hiervoor) betalen voor een museumles van 75 minuten, geheel verzorgd door een Museondocent, inclusief materialen, € 55,-.
Scholen van buiten Den Haag betalen hiervoor € 165,-. Als voorafgaand aan- of aansluitend op het programma bezoek aan onze tentoonstellingen gewenst is, kost dit € 1,- per persoon extra.

Groeps- of individueel bezoek zonder inzet Museondocent
Bezoekt een docent met zijn of haar klas tentoonstellingen in het Museon of bezoeken leerlingen individueel het Museon, zonder daarbij gebruik te maken van een Museondocent, dan betaalt men slechts het gereduceerde scholierentarief van € 2,50 voor Haagse leerlingen/docenten en € 7,00 voor niet-Haagse leerlingen/docenten. Bij de kassa moet getoond worden van welke school u bent. Museumkaarten zijn uiteraard ook geldig.

Maatwerk
Voor groepsbezoek/scholenprojecten waarbij extra inzet van Museon(medewerkers) gewenst is, gelden aangepaste tarieven, die na overleg worden vastgesteld.
Zoals:
- educatie verzorgd door de eigen docent m.b.v. een Museondocent;
- college in combinatie met museumbezoek;
- begeleiding bij opdrachten en werkstukken;
- educatieprojecten op maat.

Cultuurkaart
Voornoemde kosten kunnen worden betaald uit het budget op de Cultuurkaart van de school. Heeft u voorkeur voor deze betalingswijze dan kan derekening via een weborder worden voldaan. Graag in de aanvraag de naam en het nummer van de pashouder van de school vermelden. N.B. Alle hiervoor genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Museumlessen, -projecten of tentoonstellingsbezoek begeleid door eigen docent of mentor
Wilt u liever zelf een les geven, een project met de leerlingen doen of gewoon een tentoonstelling bezoeken in het Museon? U bent van harte welkom. Eventueel helpen wij u graag met uw voorbereiding, maar wij verzoeken u in ieder geval van te voren contact met ons op te nemen en ons op de hoogte te brengen van uw plannen, zodat wij uw komst kunnen plannen en u optimaal gebruik kunt maken van de Museonvoorzieningen. U kunt ons bereiken via: educatie@museon.nl

Cultuurmenu VO
Met het Cultuurmenu draagt een aantal erfgoedinstellingen, die zijn aangesloten bij de Stichting Gezamenlijke Projecten Haagse Musea, al jaren bij aan een goede basis voor cultuureducatie binnen het primair onderwijs. Het Cultuurmenu VO is een nieuw erfgoededucatie-project voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs in regio Den Haag. Haagse musea/erfgoedinstellingen geven erfgoedlessen, die aansluiten op de leergebieden Kunst en Cultuur en Mens en Maatschappij. Deze lessen worden aangeboden in verschillende menu’s van klas 1 tot en met 3 op twee niveaus, voor vmbo tl en havo/vwo. In het aanbod van Cultuurmenu VO verzorgt het Museon voor leerjaar 2 van vmbo tl en havo/vwo:
• De Atlantikwall in Den Haag
De gevolgen van sloop, evacuatie en bunkers in de stad Dit programma kan alleen aangevraagd worden via het Cultuurmenu. Zie voor meer informatie over het Cultuurmenu: www.cultuurmenu.nl

Openingstijden
• Museumlessen met Museondocent: maandag t/m vrijdag vanaf 09.00 uur
• Groepsbezoek (na afspraak): dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
• Groepjes individuele leerlingen met schoolopdracht: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Contact
Reserveringen: Afdeling Educatie & Presentatie, Telefoon: 070-3381463, E-mail: educatie@museon.nl
Onderwijsmarketing: Afdeling Communicatie & Marketing, Telefoon: 070-3381432, E-mail: wvommen@museon.nl

Bereikbaarheid
Per auto

Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Rotterdam (A13) en Utrecht (A12) borden volgen richting Den Haag. Utrechtse Baan (A12) helemaal uitrijden. Bij de verkeerslichten links (Zuid-Hollandlaan). Bij de verkeerslichten rechts (Raamweg). Na het eerste viaduct direct rechts (Hubertusviaduct). U passeert Madurodam en vervolgens het World Forum (Nederlands Congrescentrum) en Omniversum aan uw rechterhand. Op de hoek van de President Kennedylaan met de Stadhouderslaan ligt het Museon.

Per trein/tram/bus
• Den Haag CS, halte op busplatform boven de sporen: bus 24, richting Kijkduin. Uitstappen halte Museon
• Den Haag CS, halte zijkant (centrumzijde) station: tram 16, richting Statenkwartier. Uitstappen halte Museon
• Den Haag HS, halte aan de voorkant van het station: tram 16, richting Statenkwartier. Uitstappen halte Museon
 

Naar boven