Route en parkeren

Route per openbaar vervoer

Vanaf Den Haag Centraal

• Tram 16 (richting Statenkwartier), halte 'Kunstmuseum/Museon' 
• Bus 24 (richting Kijkduin), halte 'Kunstmuseum/Museon'

Vanaf Den Haag HS

Tram 16 (richting Statenkwartier), halte 'Kunstmuseum/Museon' 
 

Route met de auto

Vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Rotterdam (A13) en Utrecht (A12)

  1. Volg de borden richting Den Haag
  2. Utrechtse Baan (A12) helemaal uitrijden
  3. Bij verkeerslichten links (Zuid-Hollandlaan)
  4. Bij verkeerslichten rechts (Koningskade)
  5. Na eerste viaduct direct rechts (Hubertus-viaduct). Je passeert Madurodam en vervolgens het World Forum en Omniversum aan uw rechterhand. Op de hoek van de President Kennedylaan met de Stadhouderslaan ligt het Museon.

Vanuit Amsterdam (N44) 

  • Bij het binnenrijden van Den Haag borden Kijkduin volgen (en borden Museon)
  • Afslag Kijkduin rechtsaf het viaduct op. Blijf deze weg volgen tot je het Museon aan uw rechterhand ziet

Milieuzone

Met ingang van 1 juli 2021 geldt in Den Haag een milieuzone voor oude personenauto’s en bestelauto’s die op diesel rijden (emissieklasse 3 en lager). Het Museon ligt buiten deze zone, maar eventueel is jouw toegangsroute betroffen. Meer informatie en een kaart van de milieuzone is hier te vinden.

Werkzaamheden President Kennedylaan:

De gemeente werkt van oktober 2021 t/m maart 2022 aan twee kruispunten in de buurt van Museon-Omniversum. Het gaat om het kruispunt Houtrustweg-Houtrustbrug-Conradkade en de kruising Aert van der Goesstraat-Valeriusstraat. Museon en Omniversum en de parkeergarage blijven bereikbaar, maar soms kan er een omleiding zijn. Kijk hier voor alle informatie.
 

Parkeren

Rondom Museon-Omniversum bestaat de mogelijkheid om op straat te parkeren. Tot 13.00 uur is dit gratis, vanaf 13.00 uur € 2,- per uur. Dit geldt ook voor de parkeerplaats tussen het museum en het filmtheater.
Je kunt ook parkeren op het parkeerterrein van het nabijgelegen Marriott Hotel of de parkeergarage van het World Forum (World Forum garage alleen "inrit A"). Uitrijkaarten voor beiden koop je voor € 7,50 bij onze kassa op basis van beschikbaarheid.

Naar boven