Actueel aanbod voor het onderwijs

Gratis museumles voor groep 5 & 6
Het Museon presenteert in het kader van het Feest aan Zee t/m december 2018 een speciaal educatief programma rondom het thema ‘Den Haag, cultuurstad aan Zee’. Ervaar welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlaten in Den Haag en zie hoe de stad en de zee met elkaar zijn verbonden. Boek nu de gratis museumles '… mooie stad achter de duinen' voor groep 5 en 6, waarbij de thema's mens, zee en duinen centraal staan. Indien gewenst inclusief busvervoer voor scholen uit Den Haag!

Voor familiepubliek en BSO's is een gratis speurtocht langs een interactieve route in de tentoonstelling One Planet die een relatie hebben met de zee.

Wetenschap- en Technologiemenu
Het Wetenschap- en Technologiemenu van het Museon is een serie van zeven lessen die als pakket aangevraagd kan worden. Voor ieder jaar van de basisschool is er een les, voor groep 1 & 2 is er een gezamenlijke les. De lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Voordeel van het menu ten opzichte van de losse lessen is dat u voor alle groepen inhoud geeft aan het onderdeel W&T. Als Haagse school kunt u dit menu boeken voor maar € 5,00 per leerling inclusief busvervoer! Wilt u met eigen vervoer komen, dan betaalt u € 2,50 per leerling/begeleider. Kijk hier voor de lessen in het menu en meer informatie

Leren doe je samen
Het Museon neemt deel aan een landelijk project ter bevordering van wetenschapseducatie in het basisonderwijs. Dertien natuurhistorische instellingen uit heel Nederland zijn betrokken bij deze educatieve samenwerking. Het doel is om door middel van een grote inventarisatie, kennisdeling, pilots, trainingen en educatieve activiteiten de kwaliteit van de gezamenlijke educatie te verhogen. Lees hier meer.

Wil je op de hoogte blijven van onze onderwijsactiviteiten, meld je dan aan voor onze onderwijs-nieuwsbrief.
Klik hier voor de onderwijsnieuwsbrief van maart 2018