Onderwijs actueel

Educatief programma bij de nieuwe tentoonstelling Reizen in de Ruimte
(19 oktober 2018 t/m eind augustus 2019)

Ontdekkingstochten door de tentoonstelling:

- Ruimteontdekkers, middenbouw PO
- Ruimtereizigers, bovenbouw PO en onderbouw VMBO
- Ruimteavonturiers, onderbouw HAVO/VWO

Museumlessen PO:

- Reis naar de ruimte, groep 1+2
- Word Astronaut, groep 3+4
- (Buiten)aards contact?!, groep 5+6
- Wonen op Mars, groep 7+8

 
Neem voor meer informatie contact op met educatie@museon.nl of 070-338463 of boek direct via het reserveringsformulier


 

Gratis museumles + busvervoer voor groep 5 & 6
Het Museon presenteert in het kader van Feest aan Zee t/m december 2018 een speciaal educatief programma rondom het thema ‘Den Haag, cultuurstad aan Zee’. Ervaar welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlaten in Den Haag en zie hoe de stad en de zee met elkaar zijn verbonden. Boek nu de gratis museumles '… mooie stad achter de duinen' voor groep 5 en 6, waarbij de thema's mens, zee en duinen centraal staan. Indien gewenst inclusief busvervoer voor scholen uit Den Haag!

Voor familiepubliek en BSO's is een gratis speurtocht langs een interactieve route in de tentoonstelling One Planet die een relatie hebben met de zee.


 

Wetenschap- en Technologiemenu
Het Wetenschap- en Technologiemenu van het Museon is een serie van zeven lessen die als pakket aangevraagd kan worden. Voor ieder jaar van de basisschool is er een les, voor groep 1 & 2 is er een gezamenlijke les. De lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Voordeel van het menu ten opzichte van de losse lessen is dat u voor alle groepen inhoud geeft aan het onderdeel W&T. Als Haagse school kunt u dit menu boeken voor maar € 5,00 per leerling inclusief busvervoer! Wilt u met eigen vervoer komen, dan betaalt u € 2,50 per leerling/begeleider. Kijk hier voor de lessen in het menu en meer informatie


 

Leren doe je samen
Het Museon neemt deel aan een landelijk project ter bevordering van wetenschapseducatie in het basisonderwijs. Dertien natuurhistorische instellingen uit heel Nederland zijn betrokken bij deze educatieve samenwerking. Het doel is om door middel van een grote inventarisatie, kennisdeling, pilots, trainingen en educatieve activiteiten de kwaliteit van de gezamenlijke educatie te verhogen. Lees hier meer.


 

One Planet Tour
Met de ONE PLANET Tour ontdekken leerlingen individueel of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij de zeventien doelen, waarbij ze alle elementen van de opstellingen gebruiken. De leerlingen leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Er zijn verschillende niveaus van de tour beschikbaar: PO: groep 7 & 8,   VO: VMBO, onderbouw en bovenbouw HAVO/VWO.


 

Wil je op de hoogte blijven van onze onderwijsactiviteiten, meld je dan aan voor onze onderwijs-nieuwsbrief.

Klik hier voor de onderwijsnieuwsbrief van maart 2018