Onderwijs actueel

Educatief programma bij de nieuwe tentoonstelling Reizen in de Ruimte
(19 oktober 2018 t/m eind augustus 2019)

Ontdekkingstochten door de tentoonstelling:

- Ruimteontdekkers, middenbouw PO
- Ruimtereizigers, bovenbouw PO en onderbouw VMBO
- Ruimteavonturiers, onderbouw HAVO/VWO

Museumlessen PO:

- Reis naar de ruimte, groep 1+2
- Word Astronaut, groep 3+4
- (Buiten)aards contact?!, groep 5+6
- Wonen op Mars, groep 7+8

Neem voor meer informatie contact op met educatie@museon.nl of 070-338463 of boek direct via het reserveringsformulier

‘Cultuurmenu VO’ Den Haag - nieuw project met museumworkshops/lessen

Tot en met 5 januari 2019 kan met korting ingeschreven worden voor museumworkshops/lessen binnen de leerlijn ’mens en maatschappij’.
NU € 4,50 per leerling

Haagse musea en erfgoedinstellingen in Den Haag bieden in een gezamenlijk project lessen en workshops voor middelbare scholen uit de regio Den Haag, vmbo alle niveaus, havo, vwo/gymnasium, klas 1 t/m 3. Er zijn twee leerlijnen, ‘kunst en cultuur’ en ‘mens en maatschappij’.

Meer informatie op www.cultuurmenu.nl/voortgezetonderwijs.

Wetenschap- en Technologiemenu
Het Wetenschap- en Technologiemenu van het Museon is een serie van zeven lessen die als pakket aangevraagd kan worden. Voor ieder jaar van de basisschool is er een les, voor groep 1 & 2 is er een gezamenlijke les. De lessen zijn zowel als menu als afzonderlijk aan te vragen. Voordeel van het menu ten opzichte van de losse lessen is dat u voor alle groepen inhoud geeft aan het onderdeel W&T. Als Haagse school kunt u dit menu boeken voor maar € 5,00 per leerling inclusief busvervoer! Wilt u met eigen vervoer komen, dan betaalt u € 2,50 per leerling/begeleider. Kijk hier voor de lessen in het menu en meer informatie

Leren doe je samen
Het Museon neemt deel aan een landelijk project ter bevordering van wetenschapseducatie in het basisonderwijs. Dertien natuurhistorische instellingen uit heel Nederland zijn betrokken bij deze educatieve samenwerking. Het doel is om door middel van een grote inventarisatie, kennisdeling, pilots, trainingen en educatieve activiteiten de kwaliteit van de gezamenlijke educatie te verhogen. Lees hier meer.

One Planet Tour
Met de ONE PLANET Tour ontdekken leerlingen individueel of in kleine groepen de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Ze maken verschillende soorten opdrachten bij de zeventien doelen, waarbij ze alle elementen van de opstellingen gebruiken. De leerlingen leren inhoudelijk over de doelen van de Verenigde Naties, ze ontdekken wat ze er zelf aan kunnen bijdragen en welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Er zijn verschillende niveaus van de tour beschikbaar: PO: groep 7 & 8,   VO: VMBO, onderbouw en bovenbouw HAVO/VWO.

Wil je op de hoogte blijven van onze onderwijsactiviteiten, meld je dan aan voor onze onderwijs-nieuwsbrief.

Klik hier voor de onderwijsnieuwsbrief van maart 2018