Activiteit

Urban farming; het eten komt in de toekomst gewoon uit je eigen stad (Locatie: Haagse Hogeschool)

Afbeelding: Urban Land (bron: Flickr)

Presentatie in de Haagse Hogeschool door o.a. Simon Jongma (Haagse architect) en Eveline Braam (The New Farm, Den Haag).

Nieuwe technieken maken het mogelijk om ons voedsel in kelders of hoge gebouwen te produceren. We kunnen op deze manier iedereen op aarde van voldoende voedsel voorzien. We eten ook graag gevarieerd. Voedselproducten reizen daarom de hele wereld over om uiteindelijk op ons bord terecht te komen. Maar als ze dichtbij geproduceerd kunnen worden, hebben ze veel minder invloed op ons milieu en het klimaat.
Urban farming en stadslandbouw hebben dus diverse voordelen en dat heeft ook de gemeente Den Haag ontdekt. Hoe steden zich de komende decennia zullen ontwikkelen horen we deze middag van architect Simon Jongma. Wat we precies onder urban farming moeten verstaan en wat de grote voordelen zijn, vertelt Eveline Braam van The New Farm.

Na deze twee inspirerende verhalen zullen we gezamenlijk een aantal maquettes van een gebouw of woonwijk van de toekomst gaan bouwen.

Deze middag is het startschot voor de eerste One Planet-week. Tijdens deze week worden er elke middag lezingen, workshops, hackathons en discussies georganiseerd. Tijdens het Weekend van de Wetenschap (7 en 8 oktober) worden in het Museon de resultaten gepresenteerd van deze One Planet-week over voedsel van de toekomst. Bezoekers van alle leeftijden kunnen daarbij ook zelf aan de slag gaan!
One Planet-weken zijn actieve en inspirerende weken vol innovatie en kennis rond een van de uitdagingen van de mensheid. Ze worden met enige regelmaat georganiseerd door het Museon en De Haagse Hogeschool. De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn leidend voor de programmering van deze Haagse themaweken.
 
De lezing is gratis toegankelijk. Koffie en thee staan voor u klaar. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten met beide sprekers.

Let op: Deze lezing vindt plaats in het atrium van de Haagse Hogeschool, achter het station Hollands Spoor.
Adres: Johanna Westerdijkplein 75
Tijd: 16:30 tot 18:00 uur, borrel na afloop
Prijs: gratis.
 

Foto links Urban Land (bron: Flickr)
---
Urban farming, Den Haag

Urban farming, Den Haag

Wanneer

maandag, 18 september 2017

Tijd

16:30 uur

Trefwoorden
techniek