Activiteit

Themaweekend Ridders en Kastelen juli

Afbeelding: Ontmoet een ridder!

In het weekend van 14 & 15 juli zijn er véél extra activiteiten met als thema middeleeuwse ambachten.
Neem een kijkje in de middeleeuwse keuken, bouw een kasteel, maak een middeleeuws boekje, verwonder je bij de middeleeuwse apotheek, ontmoet een echte ridder en meer!

Een kijkje in de keuken
Hoe maakten mensen in de Middeleeuwen hun eten klaar? Hoe zag een keuken eruit en hoe maakten ze brood, bier of pap? Kom het zien en vooral proeven!
Zaterdag en zondag 13-16 uur

Middeleeuwse apotheek; voor al uw kwaaltjes een oplossing!
Stinkende adem? Drink een kopje saliethee. Brandwond, neem wat wijnruit. Oorpijn Snipper een uitje. Voor ieder kwaaltje of pijntje heeft de middeleeuwse kruidendokter een natuurlijk middeltje! Maak na afloop je eigen lavendel kruidenzakje tegen slapeloosheid.
Zaterdag en zondag 12-13 uur

Kleur je eigen glas in lood ‘raam’ in
Ga creatief aan de slag met papier, schaar, kleurpotlood en krijt en maak zo je eigen glas in lood kleurplaat. Hang hem tijdens je bezoek op bij de speciale tentoonstellingswand. Zo kan iedereen jouw kunstwerk bewonderen!
Zaterdag en zondag 11.30 – 17 uur

Ontmoet een echte ridder
In ridderuitrusting vertelt een stoere ridder over zijn leven in de middeleeuwen. Hoe doe je een harnas aan? En hoe wordt zo’n harnas gemaakt? En kun je nog wel iets zien met een helm op? Ontdek het zelf!
Zaterdag en zondag 13-16 uur

Bouw een kasteel!
Om een kasteel te bouwen is heel wat techniek nodig. Ga met ons aan de slag met katrollen, takels en hefbomen en ontdek hoe je met eenvoudige technieken veel kunt bereiken. Is jouw kasteel bestand tegen kanonskogels? Bouw met ons mee!
Zaterdag en zondag 14 uur. Beperkt aantal plaatsen, inschrijven bij de infobalie

Kleding uit de Middeleeuwen
Wat voor kleding droegen ze in de Middeleeuwen? En hoe is deze kleding eigenlijk gemaakt? Leer van alles over de bewerking van wol tot kleding. Maak na afloop een armbandje van vilt om mee naar huis te nemen.
Zaterdag en zondag 13-16 uur

Maak je eigen middeleeuws boekje of een kookpotje van klei
In de Familiewerkplaats kun je aan de slag om zelf een kookpotje of speelgoedpoppetje van klei te maken. Ook kun je zelf een boekje maken. Dit boekje kun je versieren met de letter van jouw naam en er in schrijven met een ganzenveer.
Zaterdag en zondag 11.30-15.30 (inloop tot 15 uur)

Foto links Ontmoet een ridder!
---
Kastelen bouwen

Kastelen bouwen

---
Kruidenzakjes

Kruidenzakjes

---
Middeleeuwse kleding?

Middeleeuwse kleding?

---
Eten in de middeleeuwen

Eten in de middeleeuwen

Wanneer

14 & 15 juli 2018