Activiteit

Themaweekend Ridders en Kastelen juli

Afbeelding: Proef de Middeleeuwen

In het weekend van 14 & 15 juli zijn er véél extra activiteiten met als thema middeleeuwse ambachten.

Neem een kijkje in de middeleeuwse keuken, bouw een kasteel, maak een middeleeuws boekje, verwonder je bij de middeleeuwse apotheek, ontmoet een echte ridder en meer!
Binnenkort volgt meer informatie.

Middeleeuwse snackbar
Heb jij wel eens gehoord van roffioelen, hypocras, flan of vijgenpeper? De middeleeuwse kok laat je de verrassende smaken van de middeleeuwen proeven.

Ontwerp je eigen familiewapen
Ga aan de slag met verf en kwasten en beschilder een houten schild of middeleeuws boekje met middeleeuwse kleuren en motieven. Maak een draak, klavertje vier, prinses of iets heel anders…

Middeleeuwse apotheek; voor al uw kwaaltjes een oplossing!
Stinkende adem? Drink een kopje saliethee. Brandwond, neem wat wijnruit. Oorpijn Snipper een uitje. Voor ieder kwaaltje of pijntje heeft de middeleeuwse kruidendoktor een natuurlijk middeltje! Maak na afloop je eigen lavendel kruidenzakje tegen slapeloosheid.

Kleur je eigen glas in lood ‘raam’ in
Ga creatief aan de slag met papier, schaar, kleurpotlood en krijt en maak zo je eigen glas in lood kleurplaat. Hang hem tijdens je bezoek op bij de speciale tentoonstellingswand. Zo kan iedereen jouw kunstwerk bewonderen!

Ontmoet een echte ridder
In ridderuitrusting vertelt een stoere ridder over zijn leven in de middeleeuwen. Hoe doe je een harnas aan? Zie je wel iets met een ridderhelm op? Wat eet een ridder eigenlijk? En wat is een ridderslag? Ontdek het zelf!

Bouw een kasteel!
Om een kasteel te bouwen is heel wat techniek nodig. Hoe hijs je stenen op zonder hijskraan? Hou bouw je een stevige muur die bestand is tegen aanvallen van vijanden? Hoe maak je een stevige boogbrug? Ga met ons aan de slag met katrollen, takels en hefbomen en ontdek hoe je met eenvoudige technieken veel kunt bereiken. Is jouw kasteel bestand tegen kanonskogels? Bouw met ons mee!

Foto links Proef de Middeleeuwen
---
Maak een mooi schild

Maak een mooi schild

---
Kastelen bouwen

Kastelen bouwen

---
Kruidenzakjes

Kruidenzakjes

Wanneer

14 & 15 juli 2018