Activiteit

Spitsbergen 2015; Nederlandse expedities op zoek naar veranderingen in een bijzonder arctisch gebied.

Lezing door Tom van Hoof, Mennobart van Eerden en Jouke Prop

In de zomer van 2015 vonden twee Nederlandse expedities naar Spitsbergen plaats. Eerst de IJsbeer-expeditie naar de westkust, gevolgd door de Scientific Expedition Edgeøya Spitsbergen (SEES) naar het oosten. Het gemeenschappelijk doel was om de gevolgen van menselijk handelen in dit kwetsbaar gebied vast te leggen. Olie-exploratie in het verre verleden heeft effecten die nog lange tijd zichtbaar blijven in het toendralandschap. Andere processen verlopen juist razendsnel. Zo vergt het in hoog tempo wegsmelten van zee-ijs snelle aanpassingen door de ijsbeer. Tom van Hoof, Mennobart van Eerden en Jouke Prop zullen, vers van de pers, vertellen over hun ervaringen op Spitsbergen en de eerste bevindingen van de expedities.
 
Algemene informatie Wetenschapspresentaties najaar 2015
Net als in het voorjaar van 2015 zijn de wetenschapspresentaties op zondagen gepland. Er zijn natuurwetenschappelijke presentaties en voordrachten over actuele wetenschap, aansluitend bij de grote uitdagingen waar de mensheid voor staat.

U kunt de educatieve presentaties in het Museon bijwonen als u op die betreffende dag beschikt over een geldig toegangsbewijs voor het Museon. Deze is eenvoudig op de dag van de lezing bij de kassa van het museum te koop. U kunt ook gebruik maken van uw MuseumJaarkaart of kortingen die anderszins bestaan op het bezoek aan het Museon (niet i.c.m. andere kortingen). Reserveren voor de presentaties is helaas niet mogelijk.

Wanneer

18 oktober 2015

Trefwoorden
cultuurnatuur