Mee terug in de tijd door Den Haag vóór 1940 en ná 1945

Afbeelding: Glas in lood-raam in de Koninklijke wachtkamer met de Herauten van de 3 steden Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Audiovisuele presentatie door virtuele gids van de Hofstad Jeanne Caminada

In deze presentatie loopt Jeanne virtueel met u door de prachtige binnenstad van Den Haag. Ze vertelt over het stadswapen, de Berlage-gebouwen, oude bioscopen en vele nog bestaande gebouwen van vóór 1940. Ze geeft daarbij een uitgebreide uitleg en wijst op bijzondere details zoals beeldhouwwerken, Art-Deco-versieringen en -ornamenten. Voor zover bekend, worden ook de betreffende architecten met naam vermeld. Na de pauze neemt Jeanne u wederom mee naar de binnenstad van Den Haag en laat ze zien hoe onze binnenstad ná 1945 is verrijkt met prachtige nieuwe gebouwen en infrastructuur. Ook hier wordt gewezen op alle bijzondere details met onder andere vermelding van het bouwjaar, de hoogte van de gebouwen en de betreffende architect. Uiteraard zal zij ook alle grappige en soms bijzondere bijnamen van deze gebouwen noemen.

Foto links Glas in lood-raam in de Koninklijke wachtkamer met de Herauten van de 3 steden Den Haag, Amsterdam en Rotterdam
---
Gebouw met de bijnaam Amadeus. Op deze locatie heeft 250 jaar geleden Wolfgang Amadeus Mozart gewoond.

Gevelbeelden van Pieter Biesiot op de gevel van Peek & Cloppenburg

Mozaïek op het tramstation Grote Markt met een oude stadsplattegrond