Mee terug in de tijd door Den Haag vóór 1940 en ná 1945, deel 2

Afbeelding: De Kloosterkerk (Foto: Jeanne Caminada)

Audiovisuele presentatie door virtuele gids van de Hofstad Jeanne Caminada

Deze middag presenteert Jeanne het vervolg op haar eerdere presentatie in oktober 2018, waarin zij met name de gebouwen in het stadscentrum van vóór 1940 en ná 1945 heeft besproken en getoond. Deze keer neemt ze u mee via het Lange Voorhout en het Plein naar de wijken rondom het centrum. Vóór de pauze toont ze de bouw en architectuur van vóór 1940 rondom het Lange Voorhout, waarbij ze uitgebreid uitleg geeft en wijst op bijzondere details zoals beeldhouwwerken en andere versieringen. Ná de pauze neemt ze u mee naar diverse andere stadsdelen waar ná 1945 allerlei nieuwe gebouwen zijn opgetrokken en de leefomgeving soms is aangepast. Ook hier aandacht voor allerlei details, het bouwjaar, de hoogte van het gebouw, de naam van de architect en de soms grappige en bijzondere bijnamen van deze bouwwerken.

Foto links De Kloosterkerk (Foto: Jeanne Caminada)
Gevangenis "Oranje Hotel" (Foto: Jeanne Caminada)

Stadhuis Escamp (Foto: Jeanne Caminada)

Het Strijkijzer (Foto: Jeanne Caminada)