Activiteit

Just Peace Festival – Museon presents 70 years of Peacemaking

Afbeelding: Impressie van See you in The Hague in 2016

 

Just Peace, Nederlands grootste Vredesfestival
 
Van 21 tot en met 24 september draait in Den Haag alles om vrede en recht.

 

Programma in het Museon:
(Kijk hier voor de details van de programmapunten)

Symposium De kracht van vrede in onderwijs en opvoeding (21 september 10.00 -16.00 uur)
De democratische school De Vrije Ruimte organiseert dit symposium om een aantal mogelijkheden van vredesopvoeding en -onderwijs te laten zien. 
Voor docenten, ouders en studenten en iedereen die meer wil weten over vredeseducatie in de praktijk. Kosten: € 75,00 en € 25,00 voor studenten
Klik hier voor de uitnodiging en de aanmelding.

See you in The Hague, tot ziens in de rechtbank! (vrijdag 22 september 9.30 - 11.30 uur, alleen voor scholen)
Tijdens het festival speelt het Theatergezelschap Mar&Co in het Museon de voorstelling “See you in The Hague!”.

Global Goals Day in One Planet (zaterdag 23 september 11.00 - 17.00 uur)
Op deze dag staan de Global Goals van de VN centraal, we organiseren diverse activiteiten in de tentoonstelling, VN speurtocht, insecten proeven en een familie-workshop over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Voor iedereen.

Internationale Open Deuren Dag (zondag 24 september 11.00 - 17.00 uur, Museon gratis toegankelijk)
De stad Den Haag kent vele organisaties die zich inzetten voor Vrede, Recht en Veiligheid. Organisaties zoals het Joegoslavië Tribunaal, OPCW, Internationaal Strafhof, Unicef, het Vredespaleis en het Museon. Eén dag per jaar openen zij hun deuren tijdens de Haagse Internationale Open Dag, dit jaar op zondag 24 september. Voor iedereen.

Documentaire festival ‘Moving Images, films about Peacekeeping’ (zondag 24 september, toegang gratis)
We presenteren historische en actuele documentaires uit het VN archief met als thema “peacekeeping” uit de hele wereld (duur ca. 75 minuten). Voor iedereen.

Fototentoonstelling ’70 Years of Peacekeeping (24 september-24 oktober)
Tijdelijke fototentoonstelling ‘70 Years of Peacekeeping’ - een overzicht van de activiteiten van de VN op het gebied van vrede zoals vredesonderhandeling, het handhaven van vrede en preventieve diplomatie. Voor iedereen.

Visualising Peace & Justice (23 & 24 september 11.00 uur - 17.00 uur)
Design studenten presenteren hun eindexamenwerk in de Levi Lassenzaal van het Museon. Voor hun afstudeerproject hebben zij onderzoek gedaan naar de verbeelding van het thema Vrede en Recht. Voor iedereen.

The Hague Orchestra for Peace (24 september 12.00 uur)
Een bijzonder muzikaal optreden van het nieuwe initiatief ‘The Hague Orchestra for Peace’. Muzikanten uit diverse landen komen samen en spelen nieuwe composities, waarin verbinding centraal staat. Voor iedereen.

 

Meer informatie over het festival in Den Haag
Donderdag 21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de internationale Dag van de Vrede. Op deze dag start in Den Haag voor het vierde jaar het Just Peace festival. Gedurende vier dagen (21 t/m 24 september) worden er veel activiteiten, verspreid over diverse locaties in Den Haag georganiseerd, waarbij alles draait om het centrale thema vrede en recht. Het gevarieerde programma biedt een unieke combinatie van inhoud, sport en muziek. Het festival wordt donderdag geopend door een aantal inspirerende HagueTalks en zondag afgesloten met de Vredesloop, de Internationale Open Dag en het Peace in the Park festival. Bezoek voor meer informatie en het volledige programma: www.justpeacethehague.com

“Tijdens het Just Peace festival kan de stad Den Haag zich meer dan anders profileren als VN-stad en dé internationale stad van vrede en recht. Het is mooi om te zien dat er zoveel interesse is voor alles wat Den Haag op dit gebied te bieden heeft. Niet alleen bij mensen die zich dagelijks professioneel bezighouden met de thematiek vrede en recht, maar juist ook binnen een brede doelgroep. Het Just Peace festival draagt bij aan de dialoog in een wereld die onderhevig is aan verandering.” aldus Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag.
 

 

Foto links Impressie van See you in The Hague in 2016
---
Impressie van See you in The Hague

Impressie van See you in The Hague

---
Visualising Peace & Justice

Visualising Peace & Justice