Het jaar van de hond; een reis door de antieke en moderne Chinese cultuur

Afbeelding: Huisdeur in Peking met de wensen voor het jaar van de Hond (Foto: Ellis Mensinga)

Audiovisuele presentatie door reizigster en publiciste Ellis Mensinga

Ellis Mensinga, oud-conservator Volkenkunde Museon, reisde in de afgelopen dertig jaar drie keer door China en Tibet. Afgelopen jaar was zij enige weken in Beijing. Het jaar van 16 februari 2018 tot 4 februari 2019 is volgens de Chinese kalender het ‘Jaar van de Hond’. De hond is de elfde van de twaalf dieren van de astrologische Chinese dierenriem. Ellis, zelf een Draak, zal hierover vertellen en laten zien, hoe belangrijk dit nog steeds is in de hedendaagse Chinese cultuur. Daarnaast spelen de echte honden, zoals de Pekineesjes, ook een rol in deze presentatie. Verhalen, gedichten en vele vormen van kunst komen aan bod. Van moderne tot oeroude cultuurmonumenten, zoals de Muur, de Verboden Stad en de tempels. Het belooft weer een boeiend en gevarieerd verslag te worden van een avontuurlijke reis.

Foto links Huisdeur in Peking met de wensen voor het jaar van de Hond (Foto: Ellis Mensinga)
---
Twee goede vrienden in de kunstenaarswijk 798 Art Zone in Beijing (Foto: Ellis Mensinga)

---