Brittenburg; verdronken hoeksteen van het Romeinse Rijk

Afbeelding: Fantasieprent van de Brittenburg die onbedoeld een interessant beeld blijkt te geven

Audiovisuele presentatie door archeoloog en publicist Tom Buijtendorp

Kort voor deze presentatie verscheen het nieuwe boek van Tom Buijtendorp dat is gebaseerd op circa 30 jaar onderzoek naar de Brittenburg, de geheimzinnige ruïne die eeuwen geleden herhaaldelijk op het strand bij Katwijk is gezien. Het mysterie leek onoplosbaar, maar Tom Buijtendorp verzamelde veel nieuw materiaal met opmerkelijke inzichten. Tijdens deze presentatie neemt hij het publiek mee op zijn speurtocht. Het is een avontuur zoals avonturen behoren te zijn. Er verschijnen raadselachtige afbeeldingen, en eeuwenoude kaarten onthullen als een schatkaart met een kruis en in ‘passen vanaf de kerktoren’ waar de Brittenburg in zee verdween. Oude fouten vormen een dwaalspoor en raadselachtige voorwerpen en onmogelijke plattegronden tarten de onderzoeker. Maar het doorzetten wordt beloond. Aan de hand van zijn boek en de beschreven locaties valt het gepresenteerde avontuur nog eens te beleven. Na afloop is tegen contante betaling het boek te koop (€ 24,95) en kan het desgewenst door de auteur worden gesigneerd.

Foto links Fantasieprent van de Brittenburg die onbedoeld een interessant beeld blijkt te geven
Brittenburg vondsten uit de collectie van het Haagse Museum Meermanno

schilderij van de Brittenburg

Kruis ten noorden van Den Haag met de ligging van de Brittenburg (1550)