Rondleiding | 3 mrt 2020 - 1 nov 2020   De volgende rondleiding is op 8 maart

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden door ‘Getekend'

De tentoonstelling Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting is speciaal toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. De tentoonstelling bevat duidelijke teksten en heldere signing. Bezoekers kunnen gebruik maken van een audioguide; belangrijke tekeningen in de tentoonstelling zijn voorzien van audiodescriptie en ook zijn er voelbare replica’s van een aantal voorwerpen.

Tijdens de rondleiding leidt een vrijwilliger je langs bijzondere plekken in de tentoonstelling. Hij of zij vertelt verhalen en achtergronden bij voorwerpen en tekeningen. De rondleider laat ook voorwerpen zien die speciaal voor de rondleiding uit het depot zijn gehaald. Zo wordt een rondleiding een waardevolle aanvulling op een bezoek aan de tentoonstelling.

Wanneer?

• Zondag 8 maart om 13.00 uur
  • Zaterdag 21 maart om 11.00 uur

Meer data komen binnenkort beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden is verplicht, bij voorkeur via e-mail: vip@museon.nl, eventueel telefonisch: 070-3381411 (werkdagen). Graag vermelden welke datum je wilt komen en of je alleen komt of met een begeleider. We vinden het ook fijn om te weten of je een hulphond bij je hebt.

Op de dag van de rondleiding kun je je melden bij de balie van het museum. Daar komen we je dan ophalen.

De rondleidingen duren ongeveer een uur.

Voor wie?

Voor blinden en slechtzienden met maximaal 1 begeleider
De groepjes bestaan uit maximaal 6 personen inclusief eventuele begeleiders.

Je betaalt alleen de toegang tot het museum. De rondleiding zelf is gratis.