Tentoonstelling toegankelijk gemaakt
Foto: Laura Oldenbroek / Museon

Rondleiding | 1 jun 2020 - 1 nov 2020   Elke eerste donderdag ven elke derde zaterdag

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden door ‘Getekend'

De tentoonstelling Getekend. Persoonlijke verhalen over de Japanse bezetting is speciaal toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. De tentoonstelling bevat duidelijke teksten en heldere signing. Bezoekers kunnen gebruik maken van een audioguide; belangrijke tekeningen in de tentoonstelling zijn voorzien van audiodescriptie en ook zijn er voelbare replica’s van een aantal voorwerpen.

Tijdens de rondleiding leidt een vrijwilliger je langs bijzondere plekken in de tentoonstelling. Hij of zij vertelt verhalen en achtergronden bij voorwerpen en tekeningen. De rondleider laat ook voorwerpen zien die speciaal voor de rondleiding uit het depot zijn gehaald. Zo wordt een rondleiding een waardevolle aanvulling op een bezoek aan de tentoonstelling.

Wanneer?

Vanwege de coronacrisis kan deze activiteit momenteel niet plaatsvinden. We hopen in juni weer te kunnen beginnen.

Elke eerste donderdag van de maand om 14.00 uur en elke derde zaterdag van de maand om 11.00 uur.

De volgende rondleidingen zijn op:

• Zaterdag 18 april om 11.00 uur
  • Donderdag 1 mei om 14.00 uur
  • Zaterdag 15 mei om 11.00 uur
  • Donderdag 4 juni om 14.00 uur

Aanmelden

Aanmelden is verplicht, bij voorkeur via e-mail: vip@museon.nl, eventueel telefonisch: 070-3381411 (werkdagen). Graag vermelden welke datum je wilt komen en of je alleen komt of met een begeleider. We vinden het ook fijn om te weten of je een hulphond bij je hebt.

Op de dag van de rondleiding kun je je melden bij de balie van het museum. Daar komen we je dan ophalen.

De rondleidingen duren ongeveer een uur.

Voor wie?

Voor blinden en slechtzienden met maximaal 1 begeleider
De groepjes bestaan uit maximaal 6 personen inclusief eventuele begeleiders.

Je betaalt alleen de toegang tot het museum. De rondleiding zelf is gratis.