Zeezoogdieren temidden van kasten en stellingen in het museumdepot
?
In het depot van het Museon

Rondleiding | 20 jan 2021 - 31 mrt 2021   op woensdag en vrijdag

Rondleiding door het museumdepot

Op woensdag- en vrijdagmiddag om 14:00 uur opent het Museon voor een beperkt aantal bezoekers de deuren van zijn collectiedepots en geeft een unieke kijk achter de schermen van het museum.

Onder het Museon bevindt zich een eigen wereld. In drie grote depots bewaren wij meer dan 300.000 objecten - van krokodillen tot kano’s van de Inuit, van dinosaurusdrollen tot Egyptische mummiekisten en stoommachines. Selecties hiervan zijn te zien in de tentoonstellingen. Het Museon wil van zijn collecties meer laten zien en biedt nu de gelegenheid om deze enorme en gevarieerde collectie in het depot te bekijken onder begeleiding van een museummedewerker.

Verboden toegang voor onbevoegden!

Normaal gesproken zijn de collectiedepots verboden terrein voor bezoekers. Alleen collectiemedewerkers en onderzoekers aan de collectie hebben toegang tot dit domein. Hoe vaker mensen de depots betreden, des te meer schommelingen in het klimaat optreden. Veel van het hier opgeslagen erfgoed is kwetsbaar. Verstoringen in de bewaaromstandigheden dienen dan ook zoveel mogelijk te worden vermeden. 

Regels voor depotbezoek

  • maximaal 6 personen per rondleiding.
  • binnen het museum en de depots worden de 1,5 meter en andere RIVM-regels zo goed mogelijk gehanteerd. Je krijgt hierover ter plaatse uitleg.
  • geen naaldhakken aangezien we op roosters lopen.

Depotbezoek is alleen mogelijk wanneer je goed ter been bent. 

Prijs 

De meerprijs voor een depotbezoek bedraagt 6 euro. Deze komt bovenop de gewone toegangsprijs.

Reserveren

Reserveren is verplicht, klik hier om te reserveren

Naar boven