berglandschap

Presentatie | di 28 sep 2021   12:45 - 16:15 uur

Rondje Evenaar

Audiovisuele presentatie door natuurfotograaf Wim van Passel

Audiovisuele presentatie door natuurfotograaf Wim van Passel

Fotograaf Wim van Passel viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als natuurfotograaf. In voorgaande lezingen nam hij ons mee naar de Noord- en Zuidpool, maar nu blijft hij in het midden van de wereldbol en wel langs de Evenaar. Het wordt een reis van zeeniveau naar hoog in de bergen en weer terug naar beneden en zo een paar keer op en neer; een soort “skateboard-presentatie”.

Onze rondreis begint bij Rapa Nui (Paaseiland), een klein, voormalig vulkaaneiland in de Stille Oceaan. Daarna gaan we naar het oosten naar de Atacama woestijn in Zuid-Amerika en naar de Iquazu watervallen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Dan verder oostwaarts over de Atlantische Oceaan naar Afrika om Cabo-Verde, Namibië en de Serengeti te bekijken. Vervolgens klimmen we tot onder de toppen van de Himalaya in Nepal waar elke voetstap een bijna religieuze beleving is. Tot slot bezoeken we Kamtsjatka, waar een reeks vulkanen in de Stille Oceaan boven water komen. En zo voltooien we onze rondreis langs de Evenaar, een reis vol schoonheid en brute kracht van de natuur.

Algemene informatie:

Tijden:
De lezingen vinden 2x plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.|

Tickets:
Per lezing mogen 75 personen in de zaal. We zullen 60 kaarten verkopen via deze link (vanaf 23 augustus 2021, 11:00 uur) en 15 via de telefoon. De telefonische kaarten kunt u alleen boeken als u een Museumkaart of Vriendenpas heeft. We zijn telefonisch bereikbaar voor de verkoop vanaf donderdag 2 september, elke donderdag van 10-12 uur en van 13-15 uur op telefoonnummer 070-3381418.
Ook met een Museumkaart of Vriendenpas moet je een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon ticket én Museumkaart/ Vriendenpas aan de kassa.
 


Naar boven