Gereedschap

Kids | zo 28 nov 2021   12:00 - 15:30 uur

Replay Surprise Lab

Neem oud en kapot speelgoed mee en een goed idee voor je surprise!

Is je favoriete of dierbare speelgoed kapot, versleten, mist een onderdeeltje of heeft het gewoon een nieuw likje verf nodig? Gooi het dan niet weg, maar neem het mee naar het Museon en kijk of je het weer nieuw leven in kan blazen door het te upcyclen! Speciaal voor vandaag maak je van jouw meegenomen mechanische en technische speelgoed een nieuwe en coole surprise voor je klasgenootje of familielid.

In het Replay Surprise lab krijg je de kans om dit samen met makers, die verstand hebben van Mechanica, Robotica en Electronica, te doen. Maak jij ook een technische surprise die kan bewegen en geluid kan maken?

RePLAY gaat over dingen repareren, uit elkaar halen en weer iets nieuws in elkaar zetten, over iets slopen en iets maken. Als het niet meer te repareren is, kan er nieuw speelgoed of in dit geval een surprise van gemaakt worden met onderdelen van ander kapot speelgoed.
 
Tijdens deze activiteit leer je te beslissen of iets waardevol genoeg is om te repareren of om er op een duurzame manier afscheid van te nemen door onderdelen van het speelgoed te hergebruiken en te recyclen. En natuurlijk draait het ook om het plezier!

TIP: In de museumwinkel kun je ook nog een leuk cadeautje kopen voor in je surprise.


Voor wie: 8 tot 14 jaar (max. 8 deelnemers tegelijk)
Wanneer: zondag 28 november, 12:00-15:30 uur (stopt om 16 uur)

Bekijk hier vier korte filmpjes van de workshop:

Naar boven