Peelrandbreuk, foto: Kerstin Werner
?
Peelrandbreuk, foto: Kerstin Werner

Presentatie | za 9 nov 2019   13:30 - 15:00 uur

Plaattectoniek in Europa

Lezing door Kerstin Werner (Haagse Geologische Vereniging)

Planeten en daarmee onze aarde zijn niet star. Hele landmassa's worden over de planeet bewogen door krachten die we in de laatste vijftig jaar pas écht beginnen te begrijpen.

Kerstin Werner gaat met u op reis, een reis door Europa, een reis in superlatieven. Stap in de tijdmachine en reis 400 miljoen jaar terug in de tijd. Van daaruit gaan wij weer vooruit naar 2019, zaterdag 9 november en we zien hoe Europa zich heeft gevormd en zich nog steeds vormt. Wie denkt dat Europa star en vastgeroest is, kan nog wel eens verrast worden: ook in Noordwest Europa komen vulkanen en aardbevingen voor.

Kerstin Werner werkt als beveiliger in diverse gebouwen. Als sinds haar jeugd is zij gefascineerd door de aarde en de sterren. Zij studeerde Natuur en Milieu en vervolgens Geologie aan de Open Universiteit. Via de Duitse Vulkanologische Dienst specialiseerde zij zich op de relatie tussen het uittreden van vulkanische gassen en het voorkomen van aardbevingen in vulkanisch actieve gebieden. Zij beoefent geologie als hobby en geeft regelmatig lezingen.

Georganiseerd door de Haagse Geologische Vereniging. De HGV-presentaties zijn gratis toegankelijk voor leden van de HGV en voor bezoekers van het Museon met een geldig toegangsbewijs. Voor niet-leden die een HGV-presentatie willen bijwonen: meldt u aan bij Rose Denters (dentersrose@gmail.com), dan bent u van harte welkom. Zonder aanmelding bent u niet zeker van toegang tot de presentatie.

Naar boven