Museumnacht
?
Museumnacht

za 5 okt 2019 - zo 6 okt 2019

Museumnacht Den Haag 2019

Time Travel World Adventures

Het Haagse Museon is tijdens de 10e editie van de Museumnacht getransformeerd tot een magische tijdcapsule die in het NU wordt geopend.

De sneak preview van de expo Ӧtzi the Iceman neemt je mee naar de Alpen, ruim 5000 jaar terug. Ӧtzi heeft precies ons moderne DNA, check dat in het CSI-LAB. Daar ontdek je zijn laatste maaltijd, medische status en doodsoorzaak. Extra primeur is deze nacht: Ӧtzi is alive! Show your face in perfection for your Ӧtzi-selfie!

De hightech foto-expositie National Geographic Colors of the World inspireert DJ producer Kraut tot colorfull en danceable muzikale storylines tot het einde van de nacht.

Once a lifetime! Een close-up foto van je oog. Jan Willem Groen transformeert je oog tot kunst en geeft je met een eigen Eye Print mee naar huis. Meer weten over oogfoto's? Bekijk het filmpje!

Naast al het grote museumgeweld is er tijd voor reflectie en introspectie. Uniek tijdens het 10-jarig Museumnacht jubileum, het kleinste museum in de tuin van Berlage: de voorstelling van Cato Lustig in Het Piepkleine Megamuseum.

De Intergalactic Recruitment Agency recruteert homo sapiens voor interplantaire missies. Dat klinkt ingewikkeld en niets is meer waar. Want voordat jij die baan als Grenzenverlegger, Zweefteefjes Wentelaar of opendeuren-dichter binnenkopt, word je onderworpen aan een uitgebreid vragenvuur en - waar nodig - lichamelijk onderzoek. Er zijn gekke beloningen voor de meest succesvolle helden!

In het Ӧtzi-LAB vang je je eigen DNA, maar dat niet alleen: je maakt je eigen sieraden van jouw helix!

Natuurlijk verzorgt MuseumCatering reageerbuisdrinks en meer vanuit de LAB-BAR!

-----------------------------------------

Kijk op www.museumnachtdenhaag.nl voor het hele programma en voor tickets. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa van het Gemeentemuseum.

Toegang tot alle deelnemende instellingen: 15,- euro

Naar boven