Museon @night
?
Museon @night

Kids | za 16 mrt 2019   17:00 - 22:00 uur

Kindermuseumnacht 2019

Meer dan 20 musea en instellingen openen hun deuren

Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol super leuke activiteiten in Den Haag en Voorburg.

Museumnacht Kids is veel meer dan in het donker een bezoekje brengen aan het museum. Er is enorm veel leuks te zien en te doen, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. In het Museon draait alles om het thema Reizen in de Ruimte!

Hoe zou het zijn om op een andere planeet te wonen? Mensen willen alles ontdekken en steeds verder reizen. Nu we overal op aarde zijn geweest, willen we de ruimte in! De reis van deze avond begint op aarde, waar een stevig trainingsprogramma je klaarstoomt tot astronaut in de dop. Dan is het tijd om de ruimte in te gaan, waar je selfies kunt maken in de slaapcabine of op de wc van het ruimtestation. Buiten kunnen asteroïden gevaarlijk zijn voor de raket, als je er veilig doorheen komt land je in de veilige haven van je nieuwe thuisplaneet. Daar kun je meteen aan de slag met de vraag: hoe overleef je op een andere planeet, een nieuwe aarde?

Ontwerp je eigen Space-model!

Ga aan de slag in de familiewerkplaats en maak van SPACE-iale materialen en/of onderdelen uit oude apparaten een Raket, een Space robot, Astronaut of misschien zelfs wel een UFO of Satelliet.
Tijd: 17:00-21:30 (doorlopend)
alle leeftijden

Hebocon; maak een eigen robot en doe mee aan de wedstrijd

In deze 'robotwedstrijd voor dummies' krijg je strafpunten voor high-tech gebruik. Deze regel zet het spel volledig op zijn kop en zorgt voor hilarische taferelen als de robots het in een ware mechanische sumoworstelwedstrijd tegen elkaar opnemen. Bezoekers bouwen hun eigen robots. Het enige wat ze krijgen is een motor, een batterij, en eventueel wat tandwielen en een as. Vervolgens mogen ze alles aanpassen wat ze maar kunnen bedenken. Zo onstaat een verrassende verzameling aan handgemaakte robots, van een kinderwagen tot een rijdende hamburger. In een bloedstollende finale gaan de teams de confrontatie aan om de titel van "Beste Robot" (de sterkste), "Meest Creatieve Robot" (de mooiste) en "Minste Strafpunten" (de eenvoudigste) te kunnen veroveren.
Tijd: 18:00-19:30 & 20:00-21:30 (maximaal 1,5 uur)
20 deelnemers per sessie. Inschrijven op de avond zelf.    
10-12 jaar

Kraak de klas - ESCAPE ROOM

Ervaar zelf de spanning door het oplossen van opdrachten en puzzels.
In de tentoonstelling Reizen in de Ruimte, op weg naar een nieuwe aarde wordt een Escape Room georganiseerd. Krijgen jullie de kist open binnen 45 minuten? Door middel van het oplossen van opdrachten en puzzels verzamelen de bezoekers codes van hangsloten die bevestigd zijn aan een houten kist. Elke code brengt ze dichter bij het openen van de kist. Als de kist is geopend of wanneer de tijd voorbij is, eindigt het spel. De codes zijn gekraakt (of niet). Welke bezoekers zetten de snelste tijd neer??
Tijd: 18:30, 19:30 & 21:00 (duur 45 minuten)
10-12 jaar

Star Wars lichtzwaarden maken

In deze Analoge Electronica workshop we elektrische circuits bouwen en raken de kinderen bekend met diverse componenten zoals breadboards, led verlichting, batterijen, buzzers of sensoren. Vervolgens bouwen we een lichtzwaard, die de kinderen mee naar huis mogen nemen!
Tijd: 18:30- 19:30 & 20:00-21:00 (duur max. 1 uur)
20 deelnemers per sessie. Inschrijven op de avond zelf.
7 tot 14 jaar

Pop Up Theater; en fantasievolle reis door de ruimte

Tijdens de Museumnacht Kids neemt Theatergezelschap Mar&Co de jonge bezoekers mee op een theatrale reis door de Ruimte. Als Pop Up acteurs zal Mar&Co het publiek verrassen en entertainen. Zij zullen ter plekke theater maken met kinderen op basis van verhalen bedacht door hen zelf, onder begeleiding van verhalenschrijfster- en verteller Hiske de Vries. Hoe is het bijvoorbeeld om op een andere planeet te wonen? Wonen er al SPACE-iale bewoners op die andere planeet? Hoe zien ze er uit? Dit SPACE-iale theatrale spektakel wordt muzikaal ondersteund door Chester L. Brandes en Popkoor Focus. Pop Up mee!
Tijd:  18:45-19:30 / 19:45-20:30 / 20:45-21:30
alle leeftijden

Red de Ei-stronaut!

Met een raket de lucht in is nog maar het halve werk: Hoe zorg je dat je veilig op de grond terecht komt? Hier ga je zelf uitvinden hoe astronauten veilig op aarde terugkeren, of hoe bijvoorbeeld een robot op Mars word gezet zonder kapot te gaan. Maak samen je eigen landingscapsule en test of je de ei-stronaut veilig kan laten landen!
Tijd: 18:00-21:00 (doorlopend)
vanaf 8 jaar

GIF it to me

Krijg jij ook geen genoeg van GIFjes kijken van dieren die grappige dingen doen? Wij ook niet! De bewegende plaatjes die achter elkaar afspelen, blijven populair. Tijdens deze workshop maak je zelf een GIFje van 4 seconden. Gebruik je eigen tekeningen en laat je beste acteerwerk zien in de GIF it to me green screen studio. De filmpjes zijn direct te zien en te delen met de wereld. De workshop is ontwikkeld door Viesueel Geweld, een audiovisueel collectief dat live visuals, interactieve video-installaties en grafisch ontwerpen maakt.
Tijd: 18:00-21:30
vanaf 6 jaar

Naar boven