Beethoven in Wenen
?
Beethoven in Wenen

Presentatie | di 15 dec 2020   12:45 - 16:15 uur

Het genie Beethoven in Wenen

Audiovisuele presentatie door musicus en musicoloog Margaret Krill

Deze presentatie kan helaas niet doorgaan. Maar ze wordt in 2021 opnieuw in het programma opgenomen.
Hou onze website in de gaten of schrijf je in voor de lezingen-nieuwsbrief


Wenen was rond 1800 enorm geliefd onder kunstenaars. Veel componisten trokken naar de stad om er te studeren of om er roem te behalen.

Zo ook de componist Ludwig van Beethoven (1770-1827). In 2020 wordt wereldwijd zijn tweehonderdvijftigste geboortedag herdacht. Een mooie aanleiding om niet alleen bij zijn leven en werk stil te staan, maar ook bij zijn werkomgeving, de stad Wenen. Hij kreeg daar als één van de eerste componisten de status van genie. Hoe kreeg hij dat voor elkaar en waarom werd er zo tegen hem opgekeken ook door collega componisten (of waren dat concurrenten?). Wat maakte zijn composities zo bijzonder? Wij kunnen dankzij zijn schetsboeken een blik in zijn muzikale brein werpen en zo een idee krijgen van zijn compositieproces. Door tevens naar de werkgevers van Beethoven in Wenen te kijken, krijgen wij ook een beeld van de culturele ambiance waarin Beethoven werkte en wordt duidelijk waarom heel Wenen leegliep bij de begrafenis van dit genie. 

Tijden:
Als gevolg van het Coronavirus en de richtlijnen van het RIVM, hebben wij de tijden van de presentaties moeten aanpassen en kunnen wij minder bezoekers toelaten dan voorheen.

De lezingen vinden nu plaats op dinsdagen van 12.45 - 14.00 uur en van 15.00- 16.15 uur.

Tickets:
U dient van tevoren een entreekaartje en tijd te reserveren via deze link.
Ook met uw Museumkaart of Vriendenpas moet u via een reservering maken. Kies dan voor een 0-euro ticket en toon de ticket en de Museumkaart/  Vriendenpas aan de kassa.

Naar boven